Избори 2013

КНСБ Хасково: Единствената партия, от която сме получили пряка помощ е ГЕРБ

ГЕРБЕдинствената партия, от чиито депутати сме получили помощ е ГЕРБ, това каза Василка Иванова председател на Регионалния съвет на КНСБ в Хасково на среща с Делян Добрев – водач на листата на ГЕРБ в региона. На срещата присъстваха Красимир Стефанов и Ирена Узунова – втори и трети в листата на ГЕРБ.

„С помощта на ГЕРБ се запази лабораторията в агенцията по храните  Хасково, въпреки намеренията тя да бъде преместена в Пловдив. Имаме уверението на областния управител Ирена Узунова, че в най-скоро време ще имаме офис в Хасково в помещения, които са частна държавна собственост. Никой никога не се е отнасял със синдикатите с такова внимание, пример за доброто ни сътрудничество е и това, че по време на управлението на ГЕРБ ние не организирахме стачки а решавахме проблемите с диалог“, каза Василка Иванова.

„Всички нови решения, стандарти и изисквания към бизнеса, въвеждани от различни институции, да се съгласуват с министерството на икономиката“ – това ще предложи ГЕРБ в следващ свой мандат според Делян Добрев. Той сподели, че  е необходимо да се направи цялостен преглед върху административния режим.

ГЕРБ ще работи в посока намаляване на административната тежест наполовина, а сроковете за издаване на различни документи  да бъдат стриктно спазвани от институциите. В случай, че бъдат просрочени, те ще бъдат задължени да върнат таксата. „Това ще дисциплинира администрациите“, смята Добрев.

Той каза още, че е необходима реформа в образованието, която да съобрази изучаваните специалности с необходимостите на бизнеса. „Вариант е и така нареченото дуално образование, при което учениците изучават два дни общообразователни предмети и теория, а в останалите имат стаж по специалността. Така ще се повишат уменията им и от училищата ще излизат съвсем подготвени кадри, докато сега се оказва, че не винаги стажът е достатъчен“, коментира Добрев. 

„Мое вътрешно убеждение е, че няма вълшебна пръчица, с която в следващите месец два да бъдат разкрити нови работни места, много ни се иска това да стане, но пътят е чрез привличане на инвестиции. Те ще създадат работни места, а от там по-висока заетост и доходи“, каза Ирена Узунова.

„ГЕРБ гарантира стабилна данъчна политика, което води до сигурност за фирмите. Освен това предвиждаме намаление на административния натиск над малкия и среден бизнес. Усилията на проверяващите от различни агенции ще бъдат насочени към рисковите фирми. Въвеждане на специални условия за изрядните данъкоплатци или така наречения „златен стандарт“ и връщането на ДДС в седемдневен срок са част от мерките предвидени в програмата на ГЕРБ  за подобряване на бизнес средата у нас“,  заяви Красимир Стефанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button