Избори 2013

Георги Ривов: Да изберем бъдеще в България

Георги РивовИнж. Георги Петков Ривов е Водач на листата на коалиция „ГОРДА България“ за Хасковски регион.   Той е роден на 18 юли 1971 г. в Хасково. Успял бизнесмен с компании в областта на информационните и комуникационните технологии. Генерален секретар на Българската Национална Федерация по КАРАТЕ. Баща на три прекрасни деца. Избрал да живее, да развива бизнес и да създава работни места в родния си град Хасково. Съпредседател на партия „Свободен народ“.

– Г-н Ривов, Вие сте съпредседател на партия „Свободен народ“. Кое ви мотивира да работите за тази кауза?
– Аз съм от създателите и моторите на партията. Искам да дам своите знания и опит за промяната на България.

– Какво според вас ще се случи на тези избори?
– Никой не може да предвиди резултата, но може да се каже че ще има изненади и ние ще сме едната от тях. Не само ще излезем на терена, но ще сме един от основните състезатели.

– Имате ли опасения, че парламентарният вот няма да бъде честен?
– Ние още от месец декември миналата година алармирахме обществото и всички институции, че единствения начин досегашните фигури да останат на сцената е като откраднат вота на хората.

– Защо според Вас малкият и средният бизнес не успяха да създадат средната класа на България?
– През всичките години на прехода никой от статуквото нямаше интерес да има такава класа, защото тези хора са независими. А за да управляваш лесно някого, той трябва да е беден и неграмотен.

– Как ще коментирате скандала с подслушването и ще се отрази ли той по някакъв начин на ГЕРБ?
– За съжаление трябваше да стигнем дъното за да разберем, че свободата е ценност, за която трябва да се борим. В този смисъл ГЕРБ ще понесе последствия си. Много скоро очаквам да има сериозен срив там.

– Какви са най-големите проблеми на хората и успяха ли протестиращите да заявят ясно кои са интересите на народа?
– Българите изгубиха перспектива за своя живот и този на децата си. За съжаление протестиращите не можаха ясно да формулират проблемите. На първо място те са европейски доходи. Ние трябва да се борим да достигнем доходите на другите страни от ЕС. Да се намалят разходите, за да може някак си да преживяваме, въпреки тоталната бедност е погрешен подход.

– Кой е най-подценяваният сектор от икономиката и защо?
– Селското стопанство. Основно парите от субсидиите се насочиха към едрите зърнопроизводители. Парите трябва да отиват към производителите на селскостопанска продукция. Защото те създават работни места и поминък. България има земя и вода и това е богатство, което не трябва да се пропилява.

– България си остава най-бедната страна в ЕС. Кои според вас са основните причини за това?
– Нарочно сгрешената политика на прехода. Досегашната политическа класа се стремеше умишлено народът да е беден и неграмотен. За да го манипулират и подчиняват по-лесно.

– Ако трябва да изредите три неща за излизане на България от кризата, кои са те?
– Работеща икономика, качествено образование, нов обществен договор.

– Програмата „Дуранкев“ на коалиция ГОРДА България ще иска нещо като „План Маршал“ за България. Ако Европа се съгласи да помогне на изостанала България със средства, къде трябва да отидат те с приоритет?
– В семейния, малък и среден бизнес, които да завъртят колелото на икономиката, да създадат работни места и генерират нормални доходи.

– Успява ли местната власт да се справи с проблемите на регионите?
– В последните години всички закони бяха променяни в посока централизация. Трябва нова политика за регионите и обръщане на посоката към децентрализация. Така местната власт ще може да решава проблеми по места качествено и в полза на хората.


– Кой е най-тежкият грях на бившите управляващи към икономическото развитие на страната?

– Смазването на семейния, малък и среден бизнес и превръщането на управлението в машина за рекет и репресии над тях.

– Възможни ли са в страната реформи, които могат да върнат младите в България?
– Да. Като мярка в нашата програма за управление сме заложили младите хора започнали работа, както и тези завърнали се в България, да бъдат освободени от данъци за три годишен период.

– Ако вие бяхте премиер, кое е първото нещо, което бихте направили?
– Щях да събера в една зала 150 души на ключови позиции от администрацията на страната в това число, министри, зам. министри, началници на отдели, началници на НАП и други служби по страната. Да им вменя принципа да се консултира и помага на бизнеса. Защото той е в основата на доходите, работните места, пенсиите, средствата за здравеопазване, образование и т.н. Естествено това не трябва да е в противоречие с контролните функции на тези институции. Но всичко да бъде предхождано първо от принципа как дадено предприятие да работи, а не да бъде унищожено.

– Кои са най-лошият и най-добрият вариант за съставяне на правителство след тези избори?
– Най-лошият вариант за България е ако се запази статуквото наложено ни през последните 24 години.

– Как виждате България след пет години, ако във властта влязат хора като вас?
– Искам след 5 години българинът да може смело да каже: Избирам бъдеще в България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button