Избори 2013

Добрев: Направихме за болницата повече, отколкото е правено през последните 30 години

ГЕРБ„Програмата на ГЕРБ за здравеопазването, както и във всички останали сфери, е много конкретна, без празни обещания. Поемаме единствено ангажименти, които сме сигурни, че можем да изпълним. Това заяви на среща с медици от МБАЛ – Хасково Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ в региона.

„Благодаря на управителя д-р Славчо Близнаков и на целия екип за всичко, което направиха през последните 2 години в болницата. Тя се промени и това го виждат всички хора. Със съвместните усилия на екипа и с подкрепата на държавата в Хасковската болница се случиха много положителни неща. Смятаме да продължим с тази подкрепа и го заявявам най-отговорно“, подчерта Добрев.

„Преди 4 години ГЕРБ имаше една невероятно силна програма в областта на здравеопазването, която за съжаление, не можахме да изпълним изцяло. Но това се дължи на обективен фактор – тежкото наследство”, сподели изпълнителният директор на здравното заведение д-р Славчо Близнаков. В момента болницата успя да стопи близо 2 милиона просрочени задължения. Ако тези дългове ги нямаше, парите щяха да бъдат инвестирани директно в хората, в сградите и в апаратурата на болницата, категоричен бе той. За около година и половина приходите на МБАЛ – Хасково са се увеличили двойно. Д-р Близнаков подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ след над 10 – годишно прекъсване, държавата е започнала отново да помага за специализацията на лекарите.  „Държавата в лицето на здравната каса ни е изплатила всички дължими суми, плащанията през последните месеци са регулярни, което изключително облекчава дейността на болницата,” коментира той.

ГЕРБД-р Близнаков призна, че кадровото обезпечение е огромен проблем. През последните 2 години в хасковската болница са назначени 132 души. Така в момента екипът на лечебното заведение е от 700 човека. За последните 4 месеца оттук са преминали 8 000 пациенти. Това са тези пациенти, които през последните години търсеха помощ в Стара Загора, Пловдив и София. Сега се връщат при нас и можете да се гордеете, че работите в хасковската болница, обърна се към медиците д-р Близнаков.

„Искам да споделя гордостта си, че през последните година и половина-две, благодарение на вашите усилия можем да наричаме тази болница с цялото съдържание на понятието „областна болница”, заяви кандидатът за депутат Ирена Узунова, която преди да стане областен управител бе юрист на здравното заведение. „Вие направихте така, че да се гордеем, че в Хасково работят изключително кадърни лекари и медицински служители. Тук стана възможно модерното лекуване с високотехнологична апаратура, която допреди 3-4 години ни се струваше нещо много далечно и невъзможно”, допълни Узунова.

През следващия мандат в областната болница трябва да бъде реализиран проект за енергийна ефективност със средства от фонд „Козлодуй”, съобщи Делян Добрев. „Можете напълно да разчитате на нашата подкрепа, както досега”, категоричен бе той.
След срещата Добрев посети изцяло обновени отделения на болницата, както и новите отделения по неврохирургия и инвазивна кардиология. „Ангеографа, струващ милион и 800 хиляди лева е закупен със собствени средства на болницата, той е най –новият в страната. Разполагаме с най-модерната подобна база. Кандидатстваме по проект да направим тук транс-граничен център за обучение на инвазивни кардиолози „, каза доктор Близнаков.

„Ако някой ми разказваше какво се е случило в хасковската болница само за година и половина от както управлява този мениджърски екип, нямаше да му повярвам. Тук виждам едно лечебно заведение на европейско ниво”, каза Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button