Избори 2013

Георги Ривов: Мога да предложа решения за справяне с корупцията и контрабандата

Горда БългарияАз съм специалист по информационни и комуникационни технологии. И точно с тези знания мога да предложа решения за справяне с корупцията и контрабандата в страната, заяви днес водачът на листата на Коалиция „ГОРДА България“ за Хасковска област инж. Георги Ривов.

Първият проблем е контрабандата. Точно заради него страната ни е приета в Шенген, смята Ривов. Шенген е компютърна мрежова структура, която е създадена да гарантира защита на хората и тяхната собственост. „Не искат да ни приемат, защото имаме пробив в нашите информационни системи. Всичките записи и СРС-та потвърдиха, че нямаме сигурни информационни системи. Ако ние се свържем към Шенгенската, Европа няма гаранции, че някой властимащ няма да злоупотреби с информацията и да я използва за лични и користни цели.“, допълни още водачът на листата на Горда България. Според инж. Георги Ривов страната ни трябва да докаже чрез технически средства, че може да гарантира тайната на тази информация, както и защитата на достъпа до нея.

„Затова казвам, че имам знания и потенциал, а ГОРДА България има екип, който може да помогне за решаването и на проблема с контрабандата и корупцията. „, смята инж. Георги Ривов.

Корупцията според ГОРДА България също маже да бъде преборена със способите на информационните и комуникационните технологии, а именно електронно правителство. „И тъй като за хората това звучи абстрактно мога да дам няколко примера. Електронно правителство означава голяма част от документите, които искаме от администрациите и удостоверенията, които очакваме да ни дадат, да се подават и получават по електронен път. Така когато се прескача човешкия фактор, се избягва препятствието от даване на подкуп. Реално с натискането на няколко бутона ще получаваме необходимите документи – акт за раждане, скица или разрешително.“, обясни водачът на листата на ГОРДА България за Хасковска област инж. Георги Ривов.

„Затова казвам, че мога да бъде много полезен за решаването на проблема с с контрабандата и корупцията. Аз и моите колеги не се кандидатираме за депутати, за да търсим препитание, а за да дадем нашите знания, опит и решения, за да можем да живеем в по-нормална България. Тази алтернатива може да я даде Коалиция ГОРДА България и гласуването с бюлетина №36“, заяви инж. Георги Ривов.

„Ние искаме след 5 години всеки един българин да може да каже „Аз избирам бъдеще в България за мен, за моето семейство и за моите деца!“, допълни водачът на листата за Хасковска област.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button