Преса

Преглед на печата – 13 февруари

Преса „Георги Зарчев твори, държавата плаща”. Днес под челното заглавие на „Новинар юг” е публикувано решението на Върховния административен съд, с което разрешителното за строеж на газопровода до Северната индустриялна зона и зеленчукова борса „Марица” е обявено за нищожно. Областната администрация е набутана с 1750 лева в резултат на делата срещу заповедите на ексгубернатора. Райна Йовчева смята да търси парите по съдебен ред от предшественика си.

„Крият трупове от мен, сезирам прокуратурата”, твърди пред вестника съдебният лекар Христо Еленски. Млад мъж беше намерен вчера обесен до дига край Марица. Няма следи от насилие, обяснили полицаи.

„3 246 лева за данъци неплатени от Недкова”
е темата на друга публикация от първа страница. По времето, когато е била началник на просветния инспекторат Весела Недкова не е плащала данък за сградата, в която се помещава Домът на учителя.

И още от заглавията в броя : ”Вдигат заплатите в хасковската болница със стара дата”, ”Правят ново поделение за 200 военни в Хасково”, ”Слагат видеокамери на таксиметровите пиаци”, ”След ликвидацията продават Цигарена фабрика-Хасково”.

„Хасково четвърти по скъпотия, втори по заплати”. Темата е водеща за „Хасковска Марица” днес. Според „Индъстри Уоч” областният град дръпнал напред само за 6 месеца.

„Майка се жалва от бивш полицай, пребил сина й”, челно съобщава вестникът. Не помня дали е постъпвало прошение за инцидента, твърди шефът на РПУ-Димитровград.

„Орешарски обеща 10% над пенсиите”. Под заглавието дописка за вчерашното посещение на финансовия министър в града. Той беше тук заедно със трима заместник-министри от квотата на БСП за среща със соцелита от областта.

„ССД самостоятелно на изборите за евродепутати”, информира още „Хасковска Марица”. Водач на листата ще бъде лидерът на свободните демократи Стефан Софиянски.

Другите акценти в днешното издание: ”Опашки и ропот пред енергокасите”, ”1/3 от пчеларите без субсидии”, ”Асфалтират Свиленград по американски тертип”, ”Глад за работници мъчи шивашкия бизнес”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button