Преса

Преглед на печата – 21 август

Преса Конфискуваха 1 милион долара на границата, челно информира „Новинар юг”. Парите в колата на 42-годишен плевенчанин били скрити във фабричните кухини на праговете.  

13 клас остава и тази година, съобщава водещата публикация. Въпреки че просветният министър Даниел Вълчев се закани да го премахне, 13-класници ще влязат в училището и този 15 септември.

90 000 лева от бюджета за Дните на Хасково е друг акцент от първа страница на вестника. Програмата за Дните на града, които традиционно започват на 2 септември и продължават 10-ина дни, е една от най-добрите, правени през последните години, издават от общинската администрация.

За 19 животни от Вълче поле с бруцелоза информира дописка на втора страница. Кръв за изследване вчера бе взета на 60 души от селото, в което бе установен случай на заразена с болестта.

Василев отпуска 300 бона за ГКПП. Под заглавието информация за вчерашното посещение на министър Николай Василев на Капитен Андреево. В края на октомври ще стартира обслужването на едно гише на пункта.

БСП-Хасково срещу БСП
е политическата тема в днешното издание на „Новинар юг”. Местните започват операция „Сървайвър” под влияние на политическите учители на лидера Иван Станчев-Ангел Бонев и Иван Драганов. Те препоръчват БСП да се опълчи срещу решението на столичната централа за подкрепа на Георги Иванов и да номинира партиен кандидат за кмет.

26-годишна се разби в реката до „Приказките” е голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица”. След 20-метров полет мондеото на Силвия Желева се приземило във водата. Жената е загинала на място.

Пържолата стигна 10 лева, поскъпва още, съобщава водещата публикация. Народът се запасява с олио, брашно и варива, твърдят търговци.

Капитан Андреево е много чиста граница. Оценката е на министър Николай Василев, цитиран от вестника. На ГКПП-то гледат коноп, откри репортер при срещата край бариерата.
Чакат още жертви на бруцелозата във Вълче поле
, е темата на страницата „Общество”. Паниката пълзи към съседните села, хората масово искат кръвни тестове.

И още от акцентите в изданието днес: С помощта на бизнеса газифицират Свиленград. Дъждовете не спасиха тютюневата реколта. Съветници реанимират болницата в Симеоновград, с финансова инжекция общинарите погасяват дълговете на неработещото здравно заведение. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button