Преса

Преглед на печата – 20 септември

Преса „Новинар Юг”: „42 м тунел до гробницата”– челно информира изданието и допълва, че професионални миньори копаят за вентилация край култовия тракийски некропол до Александрово. Основна тяхна задача е да укрепят галерията към гробницата. 

„ 6 кила на гърба кривят децата ни”– водещата тема в „Новинар”. неправилното носене на учебната чанта уврежда трайно здравето на малчуганите, алармират специалистите.

„Ученик с джип поведе учителския автопротест”; „Билетчето Хасково- Димитровград 1,50 лв.”; „Стачката до дупка: частни уроци и самозадоволяване- пише на страница „Ноивна плюс” вестника и допълва: Учителите аплодираха Янка Такева и си писаха две на две релси”.

„ГЕРБ прецака единния фронт в минерални бани”– четем на втора в „Новинар” и цитира депутатът от „Атака” Георги Димитров, който твърди: Шмекеруваха с коалиционната листа. ели 17 партии излизат с кандидати за общински съветници.

„Трима закопчани в Турция за 39 кг хероин в Хасково”
– заглавие от трета, под което ства ясно, че Окръжният съд остави вчера в ареста задържания от антимафиоти в Хасково старозагорец Борис Димитров.

На страниците на „Новинар Юг” четем още: „Комшиите вдигнаха хляба за Рамазана”; „100 от Харманли изследвани доброволно от бруцелоза”; „Пожарите изпъдили дивите зайци в Турция”; „Станишев кани бизнеса да инвестира в Хасково. Утре откриват най- големия инвестиционен форум”.

„Полицията крие виновник, доказателства и свидетели”-това адвокатско твърдение ни среща на първа страница във вестник „Хасковска Марица”. Тук пък става ясно, че сатрозагорецът борис Димитров остава в килията заради афера с 37 кг хероин.

„16 тона боклуци в цветните бобри, разделното събиране пред провал”
– водещо информира за това „Марица”, която допълва, че Хасково е единственият град с метални и заключващи се контейнери за стъкло и хартия.

„Подпомагат 298 семейства с деца”; „Бавят здравните карти в Хасково”; „С кирки и багер почнаха новата автогара в Димитровград”– четем на първа страница във вестника.

От втора „Марица” съобщава: „Прекрояват тролейбусната мрежа, купуват нови мотриси”. Новата схема се прави заради новите кръгови в града, цената на билетчето остава 50 стотинки засега.

„Лозарите в Свиленградско не продават гроздето, правят го на ракия”– четем още в „Хасковска Марица”. Спасението на дребните производители е в създаването на малки изби. Печалба и тази година има само от десертното грозде.

И още няколко заглавия от броя: „ЦИКМИ преназначи същата изборна комисия”; „СДС в Тополовград се саморазпусна предизборно”;”Трима харманлийци с отличия за 65- годишнината на Отечествен съюз”.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button