Преса

Преглед на печата – 21 септември

Преса Хасково без джипита, е голямото заглавие от първа страница на „Новинар юг” в петък.Над 90% от личните лекари няма да имат право да работят след 3 месеца. 211 джипита от областта могат да останат без практиката си от 1 януари 2008 година, защото нямат специалност обща медицина. Тогава изтича гратисният период, определен в наредбата за специализация на общопрактикуващите лекари. 

Инкасаторка помилва ВиК-абонати, информира водещата публикация. Шест месеца Недялка Салабашева не е посещавала адреси установила проверка във водното дружество, „награждават” я с дисциплинарно уволнение.

Реставрират още пет години стенописите в Александровската гробница
, съобщава следващата дописка. Парите за реставрацията и консервацията на археологическия паметник са отпуснати от министерството на културата.

Райна Йовчева спира 500 милиона за Свиленград, четем на втора страница. Областният управител отмени продажбата на земя за соларен парк. Ще обжалвам заповедта в съда, заканва се кметът Георги Манолов.

Бруцелозата тръгна към Тополовград, е друг акцент от днешното издание. Животни с бруцелоза са открити и в село Дрипчево, което се намира на границата между общините Харманли и Тополовград.

Ортопедията без завивки, болните си носят дюшеци от къщи,
челно съобщава „Хасковска Марица”. Дано някой кандидат за власт се сети да ни направи дарение, надяват се докторите.

Майка и дъщеря в капана на измамник, е озаглавена водещата публикация. Мними адвокати заврекли със 7335 лева и старец в село Елена.

Полиция разтърва протестиращи пенсионери, информира вестъкиът. Със скандал завърши вчерашния митинг на пенсионерите, които възобновиха протестите си за по-високи пенсии. Възрастните хора започнаха лют спор за това кой кого представлява.

И още от заглавията в „Хасковска Марица” днес: В Свиленград сами ще чистят коритото на Марица. Фирми внесоха 126 125 лева такси за опаковки. Такситата пак на патент, иска общината.

Разделното сметосъбиране мисия невъзможна в Хасково,
е темата на страницата „Общество”. Заради вандализъм цветните контейнери са метални и със заключващи се капаци, 18 вече са строшени.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button