Преса

Преглед на печата – 4 декември

ПресаДПС-бюлетини с автограф, е челното заглавие на „Новинар юг” във вторник. Белязаните гласове са отчетени за действителни. Вчера в съда започна повторното преброяване на 20-те спорни секции по жалбата на ГЕРБ срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на съветници в Хасково. 4 часа броиха само една секция.  

Отнемат коли за неплатен патент, е темата на водещата публикация. 2 085 от региона висят на бюджета с 294 хиляди лева. Данъчните ги плашат със запор на имущество.

6-а млечна кухня заработва от днес, четем на втора страница на вестника. Порционът включва супа, основно ястие и десерт само за 70 стотинки. Разликата до реалната цена се поема от общината. Кухнята се намира в Обединено детско заведение № 17 „Иглика” в Хасково.

Хасково остана с 1 жълт депутат, информира още „Новинар юг”. Вчера Бойко Боев хвърли оставка и напусна жълтата парламентарна група.

Другите акценти в броя: Ася Райкова назначена за замкмет на Свиленград. Риболовният билет вече важи от датата на издаването му. Сгрешена дата отмени присъдата на Роко. Батков изрита Мъри и Наско.

Скандална сделка за болницата разбуни Тополовград, челно съобщава „Хасковска Марица”. Подписан е договор за саниране без да са осигурени парите, твърди кметът. 625-те хиляди лева ще дойдат от фонд „Козлодуй” и икономии на гориво, контрират съветници.

Разпродават цигарената, крият имотите, е озаглавена водещата публикация. Минимална цена от 1,5 милиона лева е обявена за част от „Хасково-Табак”.

Албена Димитрова напусна пазара-друг акцент от първа страница на вестника. Дългогодишната шефка на димитровградското тържище подаде оставка миналата седмица. Кметът Стефан Димитров е прекратил договора й по взаимно съгласие вчера.

Под заглавие „Докторант оглави Младежкия център” четем за ръководна рокада и в Хасково. От вчера общинското предприятие има нов управител- Йоанна Кокотанекова, досегашен ръководител на школата по астрономия.

И още от заглавията в „Хасковска Марица” днес: 61 семейства резнати от детски. Субсидират пчеларите с до 60 на сто. Ще инвестираме в уникалната природа на Маджарово, е озаглавено интервю с кмета на общината Милко Армутлиев.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button