Преса

Преглед на печата – 28 май

ПресаБез автобуси в петък, челно предупреждава вестник „Новинар юг” днес. Рейсовете ще спрат за 3 часа заради скъпия дизел. В протеста срещу увеличението на цената на горивото ще се включат и транспортните фирми от областта.  

Режат тежко болни от асистент, е темата на водещата публикация. Постановление на Министерски съвет от 2005 година не разрешава помощник при месечен доход над 55 лева. Така двучленно семейство, в което има тежко болен и доходът на двамата надвишава 110 лева няма право на социален асистент.

Каснаковци скочиха срещу варовитата вода, съобщава следващо заглавие. Почти всички жители на селото вчера протестираха срещу решението на ВиК-Димитровград да спре водата от кладенците в Ябълково и да я замени с тази от извора в Добрич.

Нападнаха шофьор на автобус пред 15 пътници, челно информира „Хасковска Марица”. Инцидентът е станал по линията Хасково-Минерални бани.Шофьорът разказва, че двама непознати са разкъсали ризата му. Нападателите са известни, казват от полицията.

Масово теглят кредити за битови сметки, е темата на водещата дописка. Небанковите финансови институции в Хасково отпускат „бързи” пари на близо 1400 клиенти месечно.

При 30 градуса продават яйца на открито,пише още „Хасковска Марица”. Въпреки температурите яйца се предлагат по масите на кооперативния пазар.

И акцентите от седмичника „Тракия”: Димитровградска община със сертификат за присъден кредитен рейтинг. Гласуват за 210 хиляди лева банков заем на общинската болница също в Димитровград. В областта правят електронен регистър на военните паметници. Четирима загинаха за седмица в свирепи катастрофи на пътя

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button