Преса

Преглед на печата – 18 юли

ПресаНовинар Юг: ”Акцизи бутат Марашев?” челно съобщава вестникът. Нарушения за 70 млн.лв. открили в митницата. “Дрън-дрн”, документите още не са проверени” е казал пред вестника шефът на митница Свиленград Стефан Марашев. 

“Скумрия от Димитровград отрови 19” е другата водеща тема. 19 души от Старозагорско са пипнали салмонелоза, след като са яли от вакуумираната печена риба. След този случай става ясно, че и децата от двете харманлийски градини, които преди време се заразиха със салмонелоза, са яли от същата скумрия.

“Асистенти ще цепят дърва на бедни баби”, информира в друга дописка Новинар Юг. 94 души от община Стамболово се възползват от програмата на Европейския социален фонд.

“Увеличиха присъдата на таксиджия убиец” пише в друга публикация. След трето преразглеждане апелативният съд реши: 14 г. затвор за димитровградчанина Делян Пеев, затрил ортака си с тесла.

Хасковска Марица също открива броя си с новини от митница Свиленград. “Висши митничари в далавера за 70 млн.лв.” е заглавието. Документи, уличаващи в престъпление висши митничари, бяха конфискувани при акция на Инспектората на ведомството. По същото време маскирани ченгета заловиха близо 20 кг. хероин в международния влак, пътуващ от Турция за Австрия, пише в дописката.

И за Хасковска Марица другата водеща тема е за развалената риба. Заглавието – “Развалена риба прати 19 в болница”. Ветеринари разпоредиха конфискация на продукта от магазините в Димитровград.

“9 г. затвор за източени 1,5 млн.лв.” информира в друга публикация вестникът. Присъдата е за свиленградчанинът Димитър Атанасов. Той и още няколко души са източвали пари от ДДС чрез кухи фирми. Освен ефективната присъда, която може да се обжалва, окръжният съд постанови още половината апартамент на Атанасов да бъде конфискуван.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button