Преса

Преглед на печата – 4 август

Преса„Вандали оскверниха 40 гроба”, е челното заглавие в днешния брой на „Новинар Юг”. Извършителите – сатанисти или пийнали тийнейджъри, ще установява димитровградската полиция. Към материала е поместена и снимка, на която работници от гробищния парк показват потрошените паметни плочи. 

„21 загинаха на пътя за 7 месеца”, е другата водеща информация от първа страница. Последните 3 жертви в региона са мотористи, срещат смъртта между свиленградските села Студена и Левка и край село Лозен, е допълнението в дописката.

„Кубик държавни дърва – колкото при частника”, пише още „Новинар”. По 31,30 лв. продава Горското стопанство метровките за огрев на местното население в с. Елена.

„Правят градински настоятелства в Димитровград”, четем още в броя днес. Задачата им е да разпределят парите от такси, получени в димитровградските забавачки.

„Границата затапена от гастарбайтери”, е дописката с адрес Свиленград. Преминаването на границата с Турция е силно затруднено заради големия поток от турски гастарбайтери. Те пътуват на талази, за да прекарат лятната ваканция в родината си, допълва изданието.

„Форд се пали след челен удар с Опел”, е водещото от криминалната хроника. Инцидентът е станал в петък, в късния следобед, на околовръстното хасковско шосе край ТЕЦ-а. За щастите няма тежко ранени.

„Министерството на околната среда и водите пусна голф комплекса край Стамболово”
, водещо информира „Хасковска Марица” днес. Строежът на игрищата започва след смяна на статута на земята.

„Хотел подвежда с цени и услуги”, е другото чело от първа страница. Към него има и две подзаглавия: „Искат от гостите по 70 лв. за стая, след като пристигнат, при оферта 50-60 лв.” и „Комплекс „Арда” сам си слага 3 звезди, официална категоризация в регистрите обаче няма.

„Започват проверки по строежи и кафенета”
, съобщава още „Марица”. Ще се следят не само предпазните средства, които масово се пренебрегват, но и спазването на трудовото законодателство.

На втора страница вестникът цитира В и К-специалисти, които заявяват: ”Канализация ще спре течовете край „Бадема”. Само изграждане на канализация и заустване на отпадните води ще реши проблема във вилната зона край хасковския квартал.

„23-ма се борят за елитните школа”, информира още изданието. Тези ученици могат да подадат документите си за класиране в профилираните гимназии в областта до края на месеца.

„Забавачките в Димитровград пълни и през август”, „Електронни карти за общински чиновници в Тополовград”, „Продават 2970 дка гори в Симеоновградско”
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button