Преса

Преглед на печата – 9 август

Преса„Венчаха младоженци насред Богородични пости”, информира днес „Хасковска Марица” с водещото си заглавие. Двойката сключи граждански и църковен брак на Кенана, местни свещеници възроптаха срещу нарушаването на канона, допълва изданието. Даниел и Дениза са били единствените, врекли се във вярност на сакралната дата 08.08.2008 г. в областния град.

„Фермери на блокада, стягат голям протест в Кърджали”, е другото чело от първа страница. Ще митингуваме, докато не получим обещаните пари по сметките си, цитира вестникът животновъди.

„Златева само 15 минути с кабинет”, е по-важното от втора страница. Длъжни сме да спазваме закона, заявяват пред вестника от Министерството на образованието, но не спуснаха заповед. В случая става дума за бившата началничка на Образователния инспекторат Мариела Златева, която съдът върна на поста.

„Таксистка натресе Фолксфаген на завой, блокира булевард”,
е водещото от криминалната хроника. Алкохолните проби на водачите отрицателни, викат и пожарна, е допълнението в дописката.

И още едно криминално заглавие в броя днес: „Ожънаха поляна с марихуана”. Хасковски полицаи проверили по сигнал място с диворастяща марихуана край въгларовската река. След като се изяснило, че стръковете не са култивирани, те се задоволили само с окосяването им.

„Турски ветеринари дариха медикаменти за кучета”, съобщава още „Марица”. Ветеринарните лекари от Турция Мурат Бекхан и Некдет Огур са направили дарение от медикаменти за нуждите на приюта за кучета в Димитровград.

Друго заглавие с адрес града на младостта: „Димитровград леко обгазен”. Повишени стойности на серен диоксид във въздуха е регистрирала автоматичната станция на Регионалната екоинспекция вчера. В момента се извършва непрекъснат контрол на параметрите за качество на атмосферния въздух.

„Финансират залесителни акции”, „Слагат нов трафопост на Кенана”, „Корейският посланик – гост на Тополовград” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button