Преса

Преглед на печата – 16 септември

Преса“Новинар юг”: По 22 месеца условно за наркоплантаторите – челното заглавие на вестника. Районният съд в Димитровград одобри споразумение между прокуратурата, германеца Томас Кубе и Венцислав Желязков. Двамата бяха арестувани при полицейска акция, след информация че в държавен горски фонд край Крепост отглеждат култивирана марихуана. 

65 без диплом за средно– темата на водещата публикация. 65 зрелостници от областта остават без диплом за завършено средно образование, става ясно след като излязоха резултатите от поправителните матури. 122 двойки по математика и свободно избираем предмет връхлетяха мераклиите за тапия на поправителен, само една шестица по английски.

5 защитени школа в областта, отчита дописка на втора страница. В привилегированата категория попадат училища в общините Маджарово, Любимец и Ивайловград.

И още от заглавията в броя днес: 16 първолаци по-малко вчера в Свиленград. 2-ма хасковлии арестувани за трафик на араби. Сребърни медали спечелиха хасковските девойки на първото първенство по плажен хандбал в Приморско. Григор Димитров със специална покана за турнир в Испания.

Изхвърлят животински трупове в почивна зона, съобщава челно “Хасковска Марица”. Десетки разфасовани трупове на животни, натъпкани в чували, са изхвърлени в дере в местността Карамутли, на метри от чешмата “Свети Дух” край Хасково. Ще търсим виновника с полиция, заканват се от РИОКОЗ.

Село скочи срещу земеделска кооперация– голямото заглавие от първа страница. Няма рента, стопанският двор е в руини, жалват се селяни, които искат оставката на ръководството на ЗКПУ “Тънково”.

Коли затапиха центъра на Хасково– друг акцент от първа страница на вестника. Леки автомобили предизвикаха огромни опашки и задръствания по централните улици и булеварди вчера. Масово правилата за движение нарушават и пешеходците.

Другите заглавия в днешното издание на “Хасковска Марица”: Пращат пенсионери в детски лагер. Старци възроптаха за закъснели пенсии. Обраха жп гарата в Симеоновград. Григор скача с 200 места в ранглистата при мъжете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button