Преса

Преглед на печата – 24 септември

Преса“Новинар юг”: Син на нотариус коли баща си, челно съобщава вестникът. Мъжът на известна хасковска юристка е с прободен бял дроб, отказал е да подаде жалба срещу сина си. Преди време 31-годишният син е посягал и на майка си. Раненият баща е настанен за лечение в хирургията на хасковската болница. 

Сърница си иска училището, информира водещата публикация. Возят незаконно до Караманци децата в претъпкан автобус, разказват родителите на ученици от Сърница, които вчера протестираха пред кметството в Минерални бани. Спешно Общинският съвет ще решава дали да разкрие филиал в разбунилото се село.

Хасково и Баните вадят 52-ма учители на борсата– друг акцент от първа страница на вестника. Най-много учители е изстреляла на борсата оптимизацията на училищната мрежа в двете общини, по данни на Регионалния образователен инспекторат.

И още от заглавията в броя днес: По едно бебе на денонощие проплаква в Димитровград. ВиК Хасково стяга кладенците по Марица. Комитет иска ФК “Хасково” да стане общински клуб.

Не пускат деца в школски бус, е водещата тема в “Хасковска Марица” днес. Над 30 ученици от начален курс, сред които и първолаци, са принудени да стават в 5 часа всяка сутрин, за да не изпуснат единствения автобус от Капитан Андреево до Свиленград, оплакват се майки. Возилото на МОН е само за 2-и клас, за другите има школо в селото, казват от общината.

Откриха мъж на градус, информира следващата дописка. 53-годишен мъж беше намерен невредим от криминалисти, след като е обявен за национално издирване. Намерен е в нетрезво състояние в местността Манастирчето край село Нова надежда.

Временен кмет поема Крум, пише още “Хасковска Марица”. За поста градоначалникът на Димитровград Стефан Димитров предлага Петко Караджов. Той ще смени сегашната временна кметица Минка Илева, която се кандидатира за участие в предстоящите избори.

Другите акценти в днешното издание: Пенсионери на митинг за по-евтин хляб. 190 хиляди лева за ремонт на спортна зала в Любимец. Фойерверки и “Сигнал” за празника на Свиленград. Ровят фирми за измами с ДДС.

И основното от седмичника “Тракия”: Оптимизират забавачки в Димитровград, вардят ги от закриване. Борим наводнения с проект, съдействат ни от Германия. Закриват димитровградското радио? Честваха четвъртвековния юбилей на град Меричлери. И в Светлина недоволстват от ниската цена на гроздето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button