Преса

Преглед на печата – 2 октомври

Преса„Евтиният хляб – с помощта за топлото”, пише днес „Новинар Юг” на водещата си страница. Около 5000 социално слаби от региона ще получават през зимата насъщен на занижена цена, доставен им по местоживеене. 

„Няма кой да ремонтира канала на язовир „Тракиец”, е другото чело от първа страница. Изпълнителна агенция „Хидромелиорации” отмени обществената поръчка, преговарят с пловдивска фирма да свърши работата, допълва вестникът.

„20 от Механото с евросертификати, ще им трябват за работа в Европейския съюз”
, четем още в броя днес. Обучението – в немския град Карлсруе, с 30 000 евро по програма на ЕС.

„Премахнаха опасен остров на Марица”, е дописката с адрес Свиленград. Островите в България от вчера са с един по-малко, след като лагери изринаха големи пясъчни наноси в коритото на река Марица.

„Симеоновградчанин жали 10 години затвор за убийство”, е водещото в криминалната хроника. Гошо Митев бе признат за виновен на първа инстанция това лято, че през 1994-та умишлено е прегазил с автомобил пастир, е допълнението към заглавието.

И още едно криминално заглавие: ”Измамници искат откуп за „отвлечен” роднина”. Нов начин са измислили телефонните измамници, за да измъкнат пари от доверчивите си жертви. Мошениците се представят за похитители, които искат откуп за уж отвлечен роднина на жертвите, цитира „Новинар” полицейски източници.

„Схватка в БСП за лидерския пост”, информира на челната си страница „Хасковска Марица”. Депутатът Иван Илчев опитва да си гарантира място в ямболската листа, допълва изданието.

„Нелегална фурна бълва опасни закуски” , четем още в броя. Цехът няма регистрация в РИОКОЗ, проверяват го нощем.

„Подслушват „Хасковска Марица”, е челото от трета страница на вестника. Анонимник тормози журналистите посред нощ, е допълнението в дописката.

„10 лв. за ваксина, пик на грипа в януари”
, пише още „Марица”. 50 повалени от болестта за седмица, според лекарите епидемията е далеч.

„Международна дискусия за тръбата”
, съобщава изданието. Обществена дискусия на тема „Проектът за петролопровод Бургас – Александруполис – плюсове и минуси за моето семейство, моята община и България”, ще се проведе в Тополовград на 8 октомври.

„Екоинспектори глобяват с 2900 лв.”, „Нови 5949 коли се вляха в града”, „Асфалтират и осветяват димитровградския пазар с 200 хил. лв.” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button