Преса

Преглед на печата – 12 януари

ПресаСелата на качак заради ДДС, съобщава във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг”. 5000 лв. глоба за нерегистрираните търговци предвижда промяна в Закона за тютюна и тютюневите изделия. 

Димитровградчанин оглави лекарския съюз, е другото чело от първа страница. Местните очакват д-р Божидар Нанев да върне изгубеното обществено доверие към тях.

Опразват Бизнесцентъра заради високите наеми, е другото водещо заглавие, придружено със снимка. Наематели използваха вчерашния почивен ден, за да изнесат багажа си от сградата.

Бомбена заплаха блокира гарата в Димитровград, пише още „Новинар“. След тричасова полицейска проверка в съботната вечер стана ясно, че анонимният сигнал е бил кьорфишек, е допълнението в дописката.

И още едно криминално заглавие, този път с адрес Свиленград: Холандски турчин беше прибран за 23 кг хероин. 43-годишен турчин с холандски паспорт е бил арестуван на ГКПП Капитан Андреево за трафик на наркотици.

На четвърта страница вестникът цитира кмета Георги Иванов, който казва: Обвиненията срещу мен са гротеска и цинизъм. Някои депутати са си въобразили, че им преча. Защо прокуратурата не проверява Аталай за Текето, пита пред вестника градоначалникът на Хасково.

Паника в ДПС, търсят врага, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Жените на местни лидери в шок, спират мъжете си от областни съвети, допълва изданието.

Грипът идва, е другото водещо от челната страница на вестника. Противогрипни ваксини залежават по рафтовете на аптеките в Хасково, въпреки предупреждението за приближаваща епидемия.

Данъчни и полиция погнаха пазарджии, е заглавието с голяма снимка, също от първа страница. Голяма част от търговците на димитровградския пазар пуснаха кепенци, след като започна проверката.

Цветари на пазара с термометър в ръка, четем още на страниците на „Марица“. Навън е минус 13 градуса, вадим стръкчета за малко и пак ги прибираме по колите, цитира вестника търговците на цветя от хасковския зеленчуков пазар.

70 напират за лични асистенти, информира изданието. Осигуреното финансиране по оперативната програма на Европейския съюз обаче е само за 30.

И накрая три дописки с адрес Димитровград: От къщите викат шофьори на затрупани коли, Кмет проверява топлото в школа, Спестили ланшен патент – с двоен налог и глоба – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button