Преса

Преглед на печата – 13 януари

ПресаНовинар Юг: Хлапак с 13 кражби за 3 бона е челното заглавие във вестника. Чевръстото свиленградчанче Ангел навърши 18, ще лежи в Старозагорския затвор. До навършването на пълнолетието си Ангел Панайотов успял да извърши 13-те кражби на обща стойност над 3000 лева. 

Неприятно тъжна констатация определя другото водещо заглавие в Новинар Юг – В Димитровград умрелите повече от бебетата. 590 са починалите там през 2008 г, а новородените са 397. В Хасково раждаемостта е по-висока, а в целия областен център се отчита положителен естествен прираст.

Още едно черно заглавие във вестника – Вадят мъртъв самотник от 12-метров кладенец. Трупът е на 48-годишния Иван Христов от Хасково. Мизерията и болести подтикнали 48-годишния мъж да посегне на живота си.

70 грама хляб, катерушки и карате борят детското затлъстяване, четем в друга публикация. До 70 грама на малчуган е сведен хлябът в детските градини за сметка на здравословните зеленчуци и плодове. Освен тях, налагат в менюто овесени ядки, мюсли и спанак, пише в дописката.

Нисан с чужденци се заби в нива, водеща информация в Хасковска Марица. Колата излетяла от кръговото кръстовище край Хасково в посока Харманли. Жертви и ранени в катастрофата няма.

Кучи студ опразни галерията, пише в друга публикация вестникът. През деня температурите в градската галерия са под нулата. Залите за експозиции се отопляват с малки ел.печки, които се включват само за откриването на изложби, защото хабели много ток, става ясно от дописката.

Студът намали часовете в 7 школа е друго заглавие в Хасковска Марица. По 35 вместо обичайните 45 минути продължаваха часовете в математическата гимназия и училище “Любен Каравелов” в Хасково и в още пет учебни заведения в Димитровград. Проблемът с температурите дошъл заради спирането на парните инсталации през почивните дни.

Още от заглавията в Хасковска Марица – Нощен бар скатава оборот от ЧНГ, 725 хиляди за ВиК мрежата на Свиленград, Светофарите в Хасково заработиха.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.01.2009 11:52 11:52

отоплението в оу любен каравелов не еслабо само в понеделник миналата седмица положението беше същото .

Back to top button