Преса

Преглед на печата – 5 февруари

ПресаВ Ивайловградско се гаврят с гробове, алармира във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Клипът от село Благовец е пуснат в интернет. 6 момчета трошат кръстове, пеят на турски и псуват на български, допълва вестникът. 

На първа страница изданието помества и заглавие, придружено със снимка: Хасковска галерия с платно на Жоро Янев. Живописното платно „Пробуждане“ на наскоро починалия художник от Харманли Георги Янев вероятно ще влезе във фондовете на градската художествена галерия, цитира „Новинар“ директорът на галерия „Форум“ Владимир Запрянов.

7 информатици от Хасково на национална лагер-школа, е челото от втора страница. 5 единайсетокласници и двама от 6 клас, всички – възпитаници на школата по информатика към Природоматематическата гимназия, влизат в квотата на областта за участие в 10-ата национална лагер-школа, съобщава пред вестника ръководителката Веселка Константинова.

И още една дописка на тема образование: „Само 30 искат магистри в УНСС. Кризата удари и висшите учебни заведения. От хасковския филиал на УНСС се оплакаха от незапомнено ниския брой кандидати за магистърска степен.

Купуваш къща – дворът подарък, е челно заглавие от четвърта страница. Примамливи бонуси предлагат брокерите на недвижими имоти в Хасково заради свития пазар.

89 бона глоби от НАП за година, четем още на новинарските страници. Санкциите са наложени през миналата година и са за нарушения на осигурителните разпоредби.

Хлябът по-евтин с 20 стотинки, съобщава на първата си страница „Хасковска Марица“ днес. Намалението на насъщния е заради поевтинялото брашно, което вече е по 40 стотинки за килограм, цитира „Марица“ собственикът на хасковския хлебозавод.

В Любимец спират тока на болница заради дълг, също дописка от челната страница. Готови сме на разсрочено издължаване, но никой не ни е търсил за преговори, твърдят от дружеството.

Обновяват селото на долмените, информация също от района на Любимец. Оряхово – селото, известно с прочутите тракийски долмени, ще бъде благоустроено и освежено в най-скоро време по проект „Красива България“.

Полицията бави акт година, челно заглавие от трета страница. Наказателното постановление на РПУ – Хасково може да се обжалва пред съда, е допълнението в дописката.

Спряха контрабанда на сребро, е по-важното от криминалната хроника. Опит за контрабанда на 2,5 кг сребро във вид на бижута предотвратиха митнически служители на Капитан Андреево вчера.

Намериха дрога в кутия за цигари, Развиват комуникационни умения на семинар, Само данъчни оценки от „Общински приходи“ от утре – всичко това – в новия брой на Хасковска Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button