Преса

Преглед на печата – 23 февруари

Преса„17,5 тона „смилянски“ боб от Китай спрян“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Количеството е открито в два пакетажни цеха и търговската мрежа на Хасково.

„Крадат фирми за фактури ментета“, е другото чело от първа страница. Фалшива бланка + касова бележка за 110 лв. = 5 лв. на димитровградския битак, допълва вестникът.

„15 сантиметра сняг затапиха региона“, пише още „Новинар“ на челната си страница. През първия ден остана затворен пътният участък Хасково – Минерални бани. Вчера отсечката бе окончателно отворена за движение.

„Мюфтийско настоятелство събира незаконно ЕГН-та“, е водещата информация от втора страница. „Атака“ провали събрание в Баните, на което мюсюлмани щяха да искат джамия в селото, е допълнението към заглавието.

„Без влакове от 4 март“, четем още на новинарските страници. От 4 март до 4 юни спират влаковете от Димитровград до Пловдив. Причината е подновяването на строежа на високоскоростната жп-отсечка Пловдив – Свиленград в участъка между селата Ябълково и Катуница.

„76 информатици на лагер-школа в Хасково“
, информира изданието. В събота в Младежкия център зам.-министърът на образованието Кирчо Атанасов откри 10-ата национална лагер-школа по информатика.

„Благоустрояват Хасково с 88  милиона“, пише днес „Хасковска Марица“. Вестникът цитира финансовите разчети за инвестиционната програма за 2009 година, която заедно с бюджетната рамка ще бъде подложена на публично обсъждане днес.

„Бутат незаконните павилиони на битака“, е дописката с адрес Димитровград също от първа страница. След поредицата от неуспешни срещи и опит за посредничество от страна на областния управител Райна Йовчева, кметът на Димитровград Стефан Димитров покани на индивидуални разговори всеки от търговците, за които масата на т.нар. първа редица на неделния пазар е единствен обект.

„Чакат нови наркоразстрели“
, е челното заглавие от трета страница. Напрежението и в местния ъндърграунд расте заради нов играч от Ливан, е допълнението в дописката.

И още едно заглавие от същата страница: „Разпитват таксисти за „Херцогинята“. Полицаи са разпитвали и са искали информация от таксиметрови шофьори в Хасково заради обира на бижутерското ателие „Херцогинята“ на булевард „Освобождение“.

„Погват некоректните данъкоплатци“, дописка с адрес Ивайловград. Частни съдебни изпълнители да събират просрочените задължения от данъкоплатците, предлага кметът на града Стефан Танев.

„Армейски психолог пак стяга куфари за  мисия“, „67 деца с противообществени прояви в Димитровград“, „Създават приюти за бездомни кучета в Тополовград“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button