Преса

Преглед на печата – 13 март

Преса„Изборна комисия смуче пари за щяло и нещяло“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Година и половина след местния вот в Тополовград продължават редовните заседания на ОИК.

„Турция ни посича с дъмпинг на цимента“, е другото чело от първа страница. Нашите заводи продават тона за 170 лв., от южната ни съседка влиза на 120 лв.

„Мъжът от Хасково с малария – излекуван“, също дописка от челната страница на вестника. Цитирана е директорката на дирекция „Надзор на заразните болести“ в  РИОКОЗ д-р Снежана Иванова.

„Асансьор за инвалиди в нова сграда на Темида“, информира изданието. Министър Тачева и Константин Пенчев ще открият Хасковския административен съд след седмица.

„Комари тормозят гърците, търсят помощ от Хасково“
, пише още „Новинар“. Общ проект с Гърция за борба с комарите по поречието на Марица е реализирала през последните години областната управа.

„Жижни тровят Маджарово“, чело на четвърта страница. Екоинспекцията не можела да затвори пункта за дървени въглища в Златоустово, защото шефът му бил болен.

„Смърт за България“ по стените на Езиковата“, с това заглавие, придружено със снимка, открива броя си днес „Хасковска Марица“. Гимназията пак осъмна със скандални надписи, е допълнението в дописката.

„Баните и Брястово с нови канализации“
, четем още в броя. С пари от Програмата за развитие на селските райони да се извърши основен ремонт на вътрешната водопроводна мрежа в Минерални бани и Брястово, решиха съветниците на последното си заседание.

„Чакат порой в региона“, също дописка от челната страница на вестника. Поройни дъждове се очакват днес и утре в региона, предупреждават пред изданието от Министерството на извънредните ситуации.

„Оправдаха Мърфи и авера му“, е челото от трета страница. Прокуратурата протестира решението пред Окръжен съд.

Една любопитна информация от втора страница: „Корейците се готвят 3 години за изпити във ВУЗ“. Изданието цитира познавачът на Изтока, Аврам Агов, който представи вчера в Хасково двете си книги „Страната на утринната свежест“ и „Самсунг, или пътят на трите звезди“.

„Търсят десертчета със салмонела“, „Математици подредиха фотоизложба“, „Стягат театралния фест в Тополовград въпреки кризата“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button