Преса

Преглед на печата – 5 юни

Преса„Един от Баните с милион от регулации“, пише в челното си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Мъжът е платил 115 бона данък на държавата, цитира вестникът регионалното поделение на НАП.

„Натрисат боклука на 500 000 в Хасково“, е другата водеща информация от първа страница. Екоминистерството е заповядало боклукът на близо 500 000 души да се вози в хасковското сметище до село Гарваново.

„Рекорд: 70 на ден с билети преди вота“, е дописката, придружена със снимка. За последната седмица риболовни разрешителни са получили 400 души – колкото за целия май.

„Гръмотевица съсипа над 30 телевизора“, четем още в броя. От светкавицата цял свиленградски квартал останал без електричество, управлението на митницата – също.

„360 лични карти издадени за 4 дни“, пише изданието. За цялата предходна седмица получените документи за самоличност са 274.

И едно криминално заглавие: „Закопчаха хасковлии с 35 саксии марихуана“. Криминалисти арестуваха собственик на разсадник на канабис. След оперативен сигнал полицаите провели акция в хасковския квартал „Бадема“, цитира вестникът регионалния пресцентър на МВР.

„Заменка на земя скандализира Харманли“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „26-годишният Тефик Мурад измъкна 43 дка под носа на Общината“ и „Шефът на земеделската дирекция Мустафа Емин се скри от журналистите“.

„1000 деца на екоучилище“, е друга дописка също от челната страница на вестника. 1000 деца от три училища в Хасково участваха в проект за екообучение,  свързано с разделното събиране на опаковки и опазването на околната среда.

„В Симеоновград заключват закъснели ученици“, е по-важното от втора страница. Не върша нищо незаконно, не мога да извадя децата от кафенето, твърди пред вестника директорката на СОУ „Климент Охридски“ в града.

„Двайсетолевки менте пробутват в бензиностанциите“, е водещото от криминалната страница. Полицията нищи пласьори в Свиленград, Стамболово и Хасково.

„Казват за свинския грип днес“, пише още „Марица“. Дали има случай на болестта в Хасково трябва да стане ясно днес, когато излизат резултатите от пробите на 53-годишна жена, приета в инфекциозно отделение със съмнение за заразата.

„8 фирми в надпревара за данъкоплатец на годината“, „Инвалиди гласуват в подвижна кутия“, „Обсъждат библиотеките и културното наследство“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button