Преса

Преглед на печата – 11 септември

Преса3 деца вадят от река трупа на баща си след катастрофа – челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Турски гастарабайтер загина след полет от моста на река Банска в Клокотница. 20 негови сънародници гледали от горе как той умирал.

Разпускат „Хасково“ – темата на водещата на публикация. Сделка няма да има заради високите финансови претенции на сегашните собственици на акции във футболния клуб. Вчера на среща с потенциалния купувач Хабил Хабил държателят на контролния пакет акции Емил Траилов поискал освен 55 000 лева в брой и правата на всички футболисти в клуба. Дори и на тези юноши, които през лятото преминаха в други отбори.

От днес 76 с нови домове на „Георги Кирков“ – друг акцент от първа страница на вестника. Четирите жилищни кооперации за социално слаби, построени със средства на Община Хасково, вчера бяха официално открити от кмета Георги Иванов и областния управител Румен Данев. Стойността на инвестицията е 7 милиона лева.

„Неохим“ тръгна с пълни обороти, съобщава следващата публикация. Торовият завод от вчера възобнови изцяло производствените си мощности при нормален технологичен режим и оптимален производствен капацитет.

И още от заглавията в броя днес: 3 деца загинаха, 14 са ранени в катастрофи от началото на годината в региона. Митничарите слагат ръка на „Пътни такси“. Гръмнали водопроводи заляха „Вулкан“ и „Неохим“. Потоп в Турция, десетки удавени.

Заспала шофьорка уби мъжа си– жестоката катастрофа край Клокотница е водеща тема и в „Хасковска Марица“ днес.

Черен уикенд на границата, е голямото заглавие от първа страница. Почивките на десетки хасковлии в Турция пропаднаха заради забраната на Външно министерство български граждани да пътуват до южната ни съседка.

76 семейства с домове за 7 милиона лева – под това заглавие е публикацията от откриването на комплекса за социално слаби в Хасково.

Другите акценти в „Хасковска Марица“ днес: Фабрики и хотели прашасват на тезгяха. Книга за дъщерята на Димитър Димов в Хасково. Сделката за футболен клуб „Хасково“ окончателно пропадна. Жената на Србест не ще да е кмет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hristo Angelov
Hristo Angelov
11.09.2009 10:24 10:24

kak moji v oblasten grad da nqma futbol?! Stambolovo i Liubimec kade sa oblastni sela futbola e na nivo!

Back to top button