Преса

Преглед на печата – 15 септември

Вестниците в ХасковоКенана на пепел при голям пожар – челното заглавие на „Новинар юг“ днес. Цялата вилна зона ще изгори при евентуален голям пожар, предупреди вчера шефът на Областното звено за пожарна безопасност и спасяване Николай Вълчев. Липсата на улици и достатъчно вода в Кенана правят гасенето невъзможно.

Изследват гаснеща 15 години от рак да не е оздравяла – темата на водещата публикация. 76-годишната Иванка Адамова, която от 15 години е с диагноза рак на тазобедрената става и дебелото черво, пак е насочена към изследване чрез ядрено-магнитен резонанс. През всички тези месеци, в които отделенията си прехвърлят случая, аз съм се превърнала в медицинска сестра и санитарка, казва дъщерята на болната старица, която се грижи за майка си при домашни условия в Харманли.

2 106 в областта за първи път на училище, отчита следващата дописка. Половината от първолаците ще тръгнат на училище в Хасково.

И още от заглавията в броя днес: Търсенето на дърва се сви с 40 на сто. Изследват безплатно за СПИН в Димитровград. Фирмите закъсаха и за осигуровките. „Хасково“ без премии за първата си победа.

В Кенана стрелят без предупреждение – голямото заглавие от първа страница на „Хасковска Марица“. Общинска полиция проверява скандална табела на входа на „Романтика“. Надпис „Забранено влизането. Стреля се без предупреждение!“, стои от известно време на входа на комплекса.

Войната на чипса почва в училищата – така е озаглавена водещата публикация. Изхвърлят вредните храни от школските лавки, оставят ги обаче в останалите.

НАП става офис за работа с клиенти – друг акцент от първа страница на вестника. Териториалната дирекция на НАП-Хасково ще бъде преструктурирана в офис за обслужване на клиенти. Това предвиждат структурните промени в приходната агенция.

Дете от „Надежда“ осиновено в САЩ, информира следващата дописка. Сирачето е намерило дом и семейство отвъд океана и вече е заминало с новите си родители.

Другите акценти в „Хасковска Марица“: Хасково и Свиленград с шанс за блокираните пари. Гасят пожари с бракувани коли. Първокласничка дели двустаен дом с 10 чичовци и лели. Пробутват ни развалено месо през уикенда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button