Преса

Преглед на печата- 28 октомври

Преса„Битакът и Хаджито в прокуратурата.“– водещото заглавие над главата в днешния брой на в. „Новинар юг“. Политически комплот, коментира екскметът на Димитровград.

„Инвалид прати социалните на съд“– водеща тема за втора страница на всекидневника, която разказва как Емил Кокалов, който е на хемодиализа, четвърти месец чака 195 лева, а това го принуждава да спре важни лекарства.

„По документи „Аврора“ по табели „Брайков“– пише още на втора страница днес „Новинар юг“. Бъркотията с двете хасковски улици с еднакво име е на път да приключи.

„Колело на времето тръгва в Ивайловград“, „16 асистенти почват работа в Свиленград“ и „Канят местни занаятчии на панаир в Одрин“
– това са останалите теми на втора страница в днешния „Новинар юг“.

Страница „Наследство“ на всекидневника представя летописеца на Свиленград Анастас Разбойников. След Преображенското въстание революционерът се отдава на исторически и географски проучвания.

Фотографът на „Новинар юг“ Тихомир Петков участва в откритата в столицата изложба „20 години в 60 снимки“, пише вестникът на последната си страница под рубрика „Герои на прехода“.

„Скандал! Водата скача до 2.34 лв.“– основна тема за в. „Хасковска Марица“ днес. Шефът на „ВиК“ Атанас Бързев се оправдана с електричеството.

„Гледат наркодело по старото време“-
още едно заглавие от първа страница. Окръжен съд отказва да се подчини на астрономическия час, пише „Хасковска Марица“.

„Областта остава без СДС“ – водеща тема на втора страница в днешния брой на вестника. Няма смисъл да правим нещо, щом централно бездействат, твърди бившият депутат Георги Шишков пред „Хасковска Марица“.

„Митничари преписвачи на разпит“. До дни казват остават ли Здравков и Цингов на границата- водещото заглавие на 3 страница в „Хасковска Марица“. От последната му страница днес можете да научите, че „Чичовото“ е тотален хид сред хороводците“. Материалът разказва за голямото танцуване на площада довечера.

От днес е на вестникарския пазар и новият брой на регионалния седмичник „Тракия 21 век“. Водещата за него тема е „Бизнесдама плаща 10 000 лв. глоба, вместо 500 лв.“ Материалът разказва как хасковска бизнесдама предпочела да плати санкцията, вместо 500 лв. заплата на своя служителка, защото двете били скарани и не си говорели.

„Община Димитровград стартира процедура за опасните сгради“, „Неделният пазар с паркинг по българо-турски проект“ и „Марин Маринов като Бойко Борисов, според елитно българско списание“, са темите в днешния брой на седмичника „Тракия 21 век“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button