Преса

Преглед на печата – 3 ноември

ПресаНовинар Юг. „Шофьор уби студентка“ е челното заглавие във вестника. Загиналата Веселина пътувала с колеги към Варна, на прав участък в хюндая им към Пъстрогор се врязъл фордът на пияния Димитър. Така вестника описва трагичната смърт на младото момиче. 

Друго стряскащо заглавие „Хасковското детско пълно с пневмонии“. Капацитетът на болничното звено е 35 легла и въпреки че ежедневно има по 5 изписани деца, на тяхно място веднага постъпват нови. Ситуацията е подобна на миналогодишната за същия период. Пациенти със свински грип категорично ням, гарантират пред вестника лекари от Детското.

„Виенски университет с филиал в Хасково?“
Изготвен е идеен проект за превръщането на бившето училище „Христо Ботев“ във ВУЗ. А заминаваща днес за австрийската столица хасковска делегация, водена от кмета Георги Иванов, ще се срещне с ректорите на две учебни заведения. В делегацията са включени и двама депутати от ГЕРБ.

Политическите теми във вестника са с адрес ДПС. „Изключиха Орхан Шабан от ДПС“ това е едната публикация. Изключването е станало с решение на низовата структура в с. Сърница. Предложението е дошло от Мюмюн Искендер, общински съветник в Минерални Бани, а мотивът е, че Орхан Шабан не работи добре за партията и не изпълнява взетите решения. Последната дума за изключването му ще има централното оперативно бюро на ДПС.

Вестникът публикува интервю с областният лидер на ДПС Мехмед Атаман, който казва „Не Искендер, а членовете на ДПС ме крепят на поста“. От 360 организации в региона проблем има в 2-3. Това не е никаква драма, казва още Мехмед Атаман.

„Грипът идва“ това е водещото заглавие във вестник „Хасковска Марица“. В Хасково няма епидемия, твърдят от ХЕИ, лъжат контрират родители. В дописката вестника пише още, че училища ще се затворят чак след доказан случай на свински грип.

„Съдът се превръща в школа по танци“
информира в другата си водеща публикация вестникът. Става въпрос за Административния съд в Хасково, чийто приземен етаж се превръща в репетиционна зала между 17 и 19 часа в работните дни. Служителки от съда редовно се вихрят в ритмите на народна музика. Уроците се провеждат с мое разрешение, признава пред вестника председателката на съда Теодора Точкова.

„Пускат тихи уредби по минаретата“
пише още Хасковска Марица. Озвучаването на мюсюлманските служби няма да се забранява напълно, а ще се регулира до приемливи стойности. Затова са се договорили районният мюфтия Фаик Хаджи Мурад и кметът Георги Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button