Преса

Преглед на печата – 3 декември

Преса„Старша сестра от дом „Майка и дете“ поема социалните?“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. ГЕРБ предлага Грета Иванова за овакантения от Господин Георгиев пост.

„Готвят пълен монопол на тока“, е другото чело от първа страница. Спрягат EVN за евентуален купувач на държавните предприятия за електропренос.

„Детските добавки дойдоха“, друга важна информация от водещата страница на вестника. Добавките на майките от Хасково, парите за майчинство, както и еднократната помощ при раждане най-после са преведени в банките, цитира изданието временно изпълняващия длъжността директор на Регионалната социална служба Стефан Манахилов.

„15 000 лв. глоба за работа без договор“, пише още „Марица“. Три пъти за последните 4 години е нараснал броят на хората, подали сигнал за нередности в Териториалната дирекция на НАП в Хасково.

„Пребиха жена в ракиен казан“, е челото от криминалната страница. 23-годишен нападнат пред музея посред бял ден, е допълнението към това заглавие.

„Република“ превзета от ромски коптори“, четем още в броя. Незаконни ромски коптори никнат ежедневно по улица „Република“ в едноименния хасковски квартал.

И една културна дописка: „79 шедьовъра на Чудомир в галерията“. Изложбата „Чудомир в Хасково“ се открива тази вечер в Градската художествен галерия „Атанас Шаренков“.

„Вежди се изгуби в Александрово“, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Министърът пише до община Хасково да не пречи при въвеждането в експлоатация на Музея на тракийското изкуство.

„Водата 2,32 лв., абонатите нямало да бъдат ощетени“, също информация от челната страница на изданието. 2,32 лв. за кубик е новата цена водата, след като Държавната комисия по енергийно и водно регулиране одобри предложението на „В и К“ – Хасково. Абонатите няма да бъдат ощетени, като отчитането ще се прави по утвърдена методология на водното дружество.

„С 10 млн. лв. от ЕС – чисто ново Хасково“, е дописката, придружена със снимка. С тези пари ще се изгражда ново езеро и естрада в Градската градина, ще се благоустроява парк „Кенана“ и още много други места.

„Скоростният влак бута жп-гарата на Ябълково“, е челното заглавие от втора страница. Вестникът цитира кмета на селото Ванчо Иванов, който обяснява, че за сметка на старата гара ще бъде построена нова, но изместена с неколкостотин метра по жп-трасето.

„Двама работодатели олекват с по 15 бона“, „РИОСВ брани редки птици“, „Още едно кариера в ивайловградското село Кобилино“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button