Преса

Преглед на печата – 5 януари

ПресаНовинар юг: „Иванов се оттегля догодина“. Следващия кмет на Хасково трябва да е млад, с идеи за развитието на града и общината, казва още Георги Иванов.

„За сефте връщат 10% от лихвите по кредит“ хубава новина на втора страница на вестника. От преференцията ще могат да се възползват млади семейства, до 35 г., с жилищна ипотека.

„Зрелостник се самоуби с газ“
пише още във вестника. Стоян Бачев от хасковската езикова слага край на живота си в родния Маджарово. Потресените му съученици освободени от часовете.

„В Димитровград 15-годишна с първото бебе“ е заглавие на друга водеща публикация. Малкият Христо е проплакал на 1 януари в 15.50 часа. Майка му също е малка на 15 години, казва се Божана Огнянова. През 2009 година новородените в Димитровград са 338.

Новинар Юг публикува в броя си днес интервю с ликвидатора на бившата цигарена фабрика Васил Зографов. „И ликвидацията на „Хасково – Табак“ заложник на кризата“ това е изведено в заглавие. От интервюто става ясно, че няма проблем община Хасково да купи склада на бул. „България“, който иска за музей. Стана ясно също, че басейнът на цигарената не е басейн. По документи този басейн е водохранилище построено за противопожарната безопасност на фабриката. А бавната ликвидация Зографов обяснява с това, че голяма част от отделните имоти на дружеството не притежавали нотариални актове.

„Абитуриент се самоуби с газ“
тази неприятна новина е водеща за другия местен вестник Хасковска Марица. Трупът на 18-годишния Стоян Василев открит от съсед в мазе. Мистерия витае около смъртта на ученика от Езиковата, няма предсмъртно писмо.

„Запорират сметки на болници“ е другата водеще тема. Всички болници в региона могат да се окажат със запорирани сметки заради закъснелите плащания от Здравната каса. Наистина може да се наложи да се искат пари от пациентите, за дейности поемани от касата, казва пред вестника д-р Димчо Генев.

„3000 чакат безплатни винетки“
, информация в друга дописка. Раздаването на безплатни стикери за инвалиди ще започне на 15 януари. Мутри карат със стикери за инвалиди, протестират редови шофьори, пише още вестника.

„Затворник „на щат“ в община“
, четем още във вестника. Хасковлия с присъда за фалшифициране се води служител на кметството в Пловдив. От дописката става ясно, че в момента мъжа излежава присъдата си в пловдивския затвор, а от общината в Пловдив, заявяват, че според техните регистри такова лице нито преди, нито сега работи в администрацията.

Сред другите заглавия във вестника са – Плащаме данък с отстъпка по интернет, Мерят студа в клас днес, Няма риск за реколта 2010

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button