Преса

Преглед на печата – 5 март

ПресаНовинар Юг: „Джипитата бесни, касата ги фалира“ . В понеделник хасковските общопрактикуващи лекари обявяват „бойни действия“ срещу държавата за забавени плащания.

„Сами си правим асансьорите ковчези“. Заключението е на техници от фирма, според които заради ниските доходи хората в жилищните сградине отделят достатъчно пари за поддръжка на асансьорите. Под 100 от 1400-те подемни съоръжения в региона отговарят на евронормите, става ясно още дописката.

„Над 1 бон вземат школски директори“
четем в друга публикация. По нов механизъм ще се определят заплатите им, съобщават пред вестника шефът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. С него се променя методиката на изчисление на възнагражденията, с която директорите са били ощетени.

„Два трупа след 100-метров полет“ под това заглавие вестника пише за тежката катастрофа край Свиленград вчера. Двама мъже загинаха при иницидента, причината движение с несъобразена скорост.

Новинар Юг пише още – Кметът на Одрин осъден 9 години за корупция, Ябълковци скачат на АМ „Марица“ заради водата, ВиК пуска багерите срещу своите некоректни платци от 8 март.

„Баща на удавено момче намери смъртта си на Е-80“ заглавието е водещо за другият местен вестник Хасковска Марица и е за тежката катастрофа край Свиленград. Водачът Димитър Генчев затри и спътника си в зверската катастрофа. Преди години загиналият шофьор изгубил 13-годишният си син, който се удавил в река Дунав. Висока скорост, калпав път и алкохол са вероятните причини за инцидента.

За проблемите на джипитата пише и в този вестник. „Джипитата прецакани от Касата“ е заглавието. Парите за януари и февруари се бавят, медиците обмислят протести.

„Волен и Яне на митинг с едни и същи пенсионери“
, публикация от втора страница. Хасковлии от третата възраст пълнят автобуси за шествията, носят туршии на близки и студенти.  Вестника пише още – Заради чумата дебнат за нелегален внос по границата, Анализират риска на депото в Гарваново, Масларова поиска прошка, Вузове дублират изпитните дати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button