Преса

Преглед на печата – 12 март

Преса„Хасковска Марица“: „29-годишен димитровградчанин: Майка умираше. Удуших я да не се мъчи!“. Георги Бойчев умъртвил майка си заради агресия в детството, твърди прокурорът.

„Италианско БМВ издава канал за коли“, е другото чело от първа страница. Ботевградчанин опитал да изкара краденото возило в Истанбул.

„Отмениха бедственото положение в Хасково“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Това стана вчера в 11,00 часа със заповед на кмета Георги Иванов.

„Фронтоваци искат заплата върху пенсията“, също дописка от челната страница. Добавката към пенсията на военноветераните да бъде не сто лева, а една минимална работна заплата, са предложили фронтоваци от Хасковска област на отчетно-изборна конференция вчера.

„След АГО ровят за мъртви души кардиологията“, е водещата публикация за втора страница. Финансови злоупотреби по сигнали на пациенти дири Агенция „Медицински одит“.

„Намалиха санкцията на Масларова“, четем още на втора страница. Парична гаранция от 5000 лв. е вече мярката за неотклонение на екссоциалния министър Емилия Масларова.

„Слагат цветни контейнери в Свиленград“, съобщава изданието. От април на подходящи места в града ще бъдат разположени 63 съда за разделно събиране на отпадъците.

„Пеньо Пенев в триезично издание“, дописка с адрес Димитровград.  Стихове на големия български поет ще бъдат издадени в триезично томче на български, руски и английски език.

„Тапа: 30 от 60 плащат“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Ако борчлиите не могат да се издължат наведнъж, от ВиК – Хасково им дават шанс да го сторят разсрочено.

„Забавени плащания изпариха инсулина“, четем още в броя. Аптекари затъват в дългове към банки, нямат пари да зареждат животоспасяващи лекарства.

„Частните ветеринари турени под микроскоп“, пише още „Новинар“. Ежемесечно те са задължени да подават информация в РВМС за извършването на планираните мероприятия по държавната профилактична програма.

„Погват болниците с внезапни проверки“, „Минус 15 дни за земеделците“, „Искат огради край жп линията Пловдив – Свиленград“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button