Преса

Преглед на печата – 26 март

Преса„РЗС скочи на ГЕРБ заради политически уволнения“, е водещото заглавие в новия брой на „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „Отстраняването на митничаря Слави Цингов е под диктовка на герберите, твърдят хората на Яне Янев“ и „Да питат Агенцията защо е уволнен, аз не коментирам, категоричен е неформалният лидер на управляващата партия  Георги Еленков“.

„4 от 5 осиновени – роми, сираче с дом в чужбина“, е другото чело от първа страница. Здравето измества етноса при избор на дете от кандидат-родителите в България, допълва вестникът.

„Наказват полицаи за бягство от РПУ“, също дописка от челната страница. Те са наказани заради бягство на двама криминално проявени от сградата на полицията.

„Кратери“ преобърнаха камион“, е заглавието, придружено със снимка. По първоначална информация катастрофата е причинена от осеяната с дупки улица „Мир“, допълва „Марица“.

„Възпитаник на Харвард с награда за Езиковата“
, четем още на водещата страница на вестника. Харвардският възпитаник Филип Филипов се срещна с ученици от ГПЧЕ, за да им разкаже за живота и обучението си в престижния университет.

„За 2 месеца 4 милиона лева от данък здраве събра НАП“,
водещо заглавие на втора страница. Безработните платиха 14 500 лв., за да се върнат в системата.

„Пада границата богати-бедни в болницата“, четем още в броя. Да бъдат премахнати драстичните разлики в заплащането на болничните лекари, обещаха от Здравното министерство.

„Искат 5 милиона за училища“, съобщава изданието. Безвъзмездна финансова помощ за ремонти в Езиковата гимназия, СОУ „Васил Левски“ и ОДЗ 15 ще търси Общината по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013“.

„Съдът пусна сметище до кладенците на ВиК“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Жалбата на община Хасково, областната управа и инициативен комитет срещу депото край Ябълково бе отхвърлена.

„100-годишна чешма потече отново“, е заглавието, придружено със снимка. Това се случи в района на Професионалната гимназия по автотранспорт.

„Слаб вот яде от парите на БСП – Хасково“, четем още на новинарските страници. Тукашната партийна организация на БСП вече е в предизборна ситуация за вота през 2011 година, допълва вестникът.

„Паякът скача на 35 лв.“, „Кризата отхапа от козунака“, „Свиленград почита героите от Одрин“
– всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button