Преса

Преглед на печата – 27 май

Преса„2161 ученици на най-масовия изпит след 7 клас“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. След първия час на теста в клас остават само кандидатите за елитни гимназии.

„Задигат метални каси с 8 хиляди лева през дупка в стена“, е другото чело от първа страница. СОТ осуетява кражбата от димитровградска фирма.

„Държавната автомобилна инспекция отваря врати в Деня на детето“,
дописка също от водещата страница на вестника. Директорът на предприятието Антон Ставрев вече е отправил покана към всички абитуриенти от Гимназията по автотранспорт.

„Бракониерски арест на Марица“, е челната статия от втора страница. Нарушителите закопчани със 72 кг риба край Скобелево.

„Забраната за риболов остава до 11 юни“
, съобщава изданието. Причината за удължаване на забранителния период е, че заради студената пролет рибата още не е хвърлила хайвера си.

„Пращаме спасители на наводнение“, четем още на страниците на „Марица“. За гръцката област Еврос заминават екипи на Гражданска защита от Хасково и Кърджали.

„Училище прави „Сървайвър“ в Паничище“
, друга от информациите в броя. На 3-дневен приключенски лагер в Паничище бяха ученици от хасковското основно училище „Св. св. Кирил и Методий“.

„Летящото перо“ улучи Ивайло Балабанов“
, пише още вестникът. Присъдената му награда е от ІV Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка“.

„Рейсът в Димитровград колкото до Хасково“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Билетът става левче заради поскъпналия дизел, ще скача още.

И още едно заглавие от Града на младостта: „30 лихварстват в Димитровград“. Клиенти са ни били и полицаи, твърдят от бранша. Облагат с 10 процента на месец заем от 500 лв. до 2 бона.

„Хасковският скенер тръгна“, „Влакът-стрела до Крум“, „110 станаха спецагенти на МВР“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button