Преса

Преглед на печата – 2 юли

Преса„Още 2-ма митничари с рушвет в ареста“, пише във водещото си заглавие „Хасковска Марица“ днес. Задържаните изхвърляли пари в кошчетата за боклук.

„Димитровград без районен прокурор“, е друга дописка от първа страница. Прокуратурата в града остана без административен ръководител след вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет.

„Трима плащат 79 000 лв. данък“, също заглавие от челната страница на вестника. Хасковлия е физическото лице, платило най-големия по размер данък върху доходите по време на тазгодишната данъчна кампания.

„Хасково с една чешма в жегите“, четем още на водещата страница. За поредно лято центърът на Хасково остава с една функционираща чешма, която се намира на Зеленчуковия пазар.

„Арестуваха измамник, завличал старици“, е криминалното заглавие от втора страница. Арестуваният 38-годишен мъж от Търговище, който опитал да завлече с пари старица от Димитровград, е извършил още две подобни престъпления.

„Обсъдиха ЖП линията в Ябълково“, съобщава изданието. Второ поред обсъждане се проведе с жителите на димитровградското село. Темата бе „Електрификация и реконструкция на ЖП линията Пловдив – Свиленград“.

Също на втора страница вестникът цитира рибари, които казват: „Сомът в Марица е заразен“. Те намерили в уловени от тях сомове по поречието на реката странни червеи, дълги по около 3 см, дебели колкото карфички.

В темата на броя: „Кандидат-студентите избират цената пред имиджа“. Към заглавието има три подзаглавия: „Напливът се пренасочи от реномираните към по-близките учебни заведения“, „Въпреки кризата бъдещите висшисти разчитат на мама и татко, бягат от кредитите“ и „Компютрите и бизнесът изместиха правото от листата с най-желани специалности“.

„Учебните коли в шах – свалят и слагат камери“, пише другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Държавната автомобилна администрация помага с техника на автошколите, за да са законни шофьорските книжки.

„Химията ще обучава нощем по готварство“, е дописката с адрес Димитровград. Вечерна форма на обучение по специалността „Готварство“ ще предлага през новата учебна година тамошната професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Асен Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button