Преса

Преглед на печата – 22 юли

Преса„Държавата оставя болни деца с по 35 лв. на месец“, пише днешният брой на „Хасковска Марица“. Към заглавието има и две подзаглавия: „Реформи в здравната и социалната сфера лишават семействата от помощи и добавки“ и „Хасковският ТЕЛК в отпуск от юни, през август го пренасочват неясно къде“.

„28-годишна с тежки изгаряния след газова експлозия“, е другото чело от първа страница. Също две подзаглавия има и тук: „Фиданка Алиева бяга полугола от пламъците, отива сама в болницата“ и „Огромно количество заготовки за цигари намират пожарникарите във взривения апартамент“.

„Младежи се включват в национален форум“, четем още в броя. Бъдещата организация има амбиции да представлява интересите на младите хора пред парламента и правителството.

„Ивайловград търси 2,7 млн. лв. за ново училище“, дописка също от първа страница. Кметът на града Стефан Танев е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов и министрите на финансите и образованието с молба за отпускане на средства за премахване на съществуващата пристройка и изграждане на ново крило към сградата на единствената гимназия в Ивайловград.

„Кредити за 100 бона се „стопяват“ за година в декларация на съдийка“, съобщава „Марица“ във водещо заглавие на втора страница. През 2009 година Боряна Бончева декларирала пред Сметната палата, че има ипотечен кредит от 44 хиляди евро и банков от 30 хиляди лева, 12 месеца по-късно те са изплатени.

„ИАРА вадят 4 мрежи от „Тракиец“, четем на трета страница. В бракониерските такъми имало и 25 кг риба, която е върната във водите на язовира.

„380 хиляди лева дължала Здравната каса на болницата“, дописка с адрес Димитровград. Шефът на здравното заведение д-р Здравко Наков уточнил, че това са заработени пари по здравните пътеки за няколко месеца.

„Красимир Лещаков влиза в златни мини преди иманярите“, пише другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Рудниците са в района на Баните, разкрива пред изданието археологът.

„Щангиста с оранжерия за канабис на тавана“, водещо заглавие от трета страница. Двама пловдивчани наели Пеньо от Узунджово да им отглежда марихуаната, е допълнението в дописката.

„Молбите за отопление – от 1 август“, четем още на новинарските страници. За разлика от миналата година те ще се подават с месец по-късно и ще продължат да се приемат до 31 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button