Преса

Преглед на печата – 26 юли

Преса„Арестуваха Кольо Геврека за трафик на антики“, пише  във водещото си заглавие днес „Хасковска Марица“. Хасковлията закопчан на Калотина с авер от Словакия в пълна с ценности кола.

„923,06 лв. за кв.м. панелка в Хасково“, е другото чело от първа страница. Старите апартаменти поскъпват, търсят ги преселници от Кърджали и Смолян.

„Хасковска област нащрек за порои и наводнения“, също дописка от първа страница. Областта  е сред 17-те в страната, за които е обявена“оранжева“ – трета, от общо четирите степени на опасност, поради очакваните обилни валежи и гръмотевична дейност.

„Сумиста консултирал Иво Димов в НС“, четем още на страниците на „Марица“. Петър Стоянов  бил нещатен сътрудник в Комисията по образование, наука и спорт.

„Димитровград почете ветерани от 1945-а“, е заглавието, придружено със снимка. 130 ветерани от Втората световна война от Димитровград получиха юбилейни медали по случай 65-годишнината от победата над хитлерофашизма.

„Калайджии взеха бизнеса на автоморгите“, заглавието е водещо за втора страница. Ромите обикалят села и паланки, незаконно вдигат стари возила.

„72-годишна се хвърли в бунар, оцеля“, съобщава изданието. През уикенда жителката на минералнобанското село Сусам Кера Станчева изненадала неприятно свои роднини, правейки опит за самоубийство в 15-метровия им кладенец.

„Спешното в отпуск за година“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Шефът и единствен лекар в хасковското отделение д-р Димитър Кючуков има да ползва 280 дни.

„Тополовградската болница пред затваряне“
, съобщава още „Новинар“ на водещата си страница. Единственото болнично заведение в общината тръгна към хлопване на кепенците, след подаване на заявление за освобождаването от поста на досегашната му управителка д-р Денка Петрова, е допълнението в дописката.

В пространно интервю за фолиото на вестника бившата областна управителка Райна Йовчева казва, че „Хора с мислене от 70-те капсулират БСП“. Тройната коалиция заложи капани сама на себе си. Не е коректно само да се критикува, когато си в опозиция, необходимо е да предложиш експертно мнение, смята Йовчева, цитирана от „Новинар“.

„Училището в Криво поле заприлича на сараевски блок“, информация от втора страница. Сградата съсипана за по-малко от месец след затварянето й.

„Грък и българин се млатиха на картинг“
, четем още в броя. Двама пилоти – българинът Христо Василев и гъркът Орфанидис Панайотис стигнаха до бой на картинг-пистата вчера в последния кръг на първенството на Югоизточна Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button