Преса

Преглед на печата – 16 август

Преса„Яшарали Ахмед прилапа военен имот на безценица“, с това заглавие открива днешния си брой „Хасковска Марица“. Бившият секретар на Външно министерство е спечелил търг с тайно наддаване за парцел от 5,5 дка край село Лозен. 11 000 лв. струва новата придобивка на политика от Минерални бани. Вестнникът цитира кметицата на Лозен Елена Атанасова, която недоумява как имот с 9 сгради и действаща охрана може да бъде продаден за такава скромна сума. Разрешението за продажбата е подписано от военния министър Аню Ангелов /също родом от хасковски регион/ и предадено за изпълнение на областния управител Румен Данев.

Бойко Борисов не изпълни обещанието си. Автомагистрала Марица в участъка от Харманли до Свиленград не бе открита вчера, когато изтече последния срок даден от премиера, пише „Хасковска Марица“ на първа страница. Пускането на аутобана се отлага за края на месеца, заради проблем в участъка между Любимец и Свиленград. Ще чакаме.

„Вдигнаха 6-метров кръст в Мандра“, пише още на първата си страница изданието. Кръстът е дарение от местен жител.

Светлин Русев възобновява пленер след 20-годишна пауза, тема от втора страница. Маестро Русев и още група утвърдени и млади творци ще рисуват в Димитровград.

„Турци се крият по багажници и под седалки – задържат ги“ – темата за изобретателните кандидат-емигранти от южната ни съседка е водеща на криминалната страница. „Късо съединение подпали къща“, 15-годишен мотопедист без книжка катастрофира“, четем още там.

„Затворник се беси в килията на връзка от маратонка“
, под това заглавие на 4 страница, вестникът публикува разработка на пловдивското издание на „Марица“. 22-годишен младеж е намерен обесен в затворническата си килия, 20 дни преди да излезе на свобода. „Убит е“, твърди пред „Марица“ майката. Цитирана е и позицията на шефа на затвора. „Няма насилие, това е емоционален ефект“, казва той.

„Златна купа за Звездица в Румъния“
– заглавие от последна страница на изданието. Ансамбълът от Димитровград се завърна с първа награда от 18-я международен детски фестивал „Златната рибка“ в Румъния.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button