Преса

Преглед на печата – 30 август

Преса„Общината с ултиматум към Министерството на отбраната“,  с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“.  Срещу безвъзмездното предоставяне на три имота, общината ще опрости задълженията на Министерството на отбраната за такса смет и данък сгради в размер на 461 000 лв. Това решиха общинските съветници на петъчната сесия. В каре вестникът цитира кмета Георги Иванов, който заявява: „Предизборната кампания започна. Няма да се кандидатирам отново“. Иванов твърди още, че Хасково е в икономическа блокада, заради спънки от централната власт.

„Свиленград бори кризата с продажби“ , съобщава вестникът. Граничната община ще извади на тезгяха 180 имота на обща стойност 3,6 млн.лв. Списъкът с обявените за продажба обекти ще бъде гласуван на следващата сесия в граничния град, като антикризисна мярка. Засега в Свиленград не се предвиждат съкращения в общинска администрация, нито редуциране на работното време.

„3,1 по Рихтер люля Тополовград“ – пише „Марица“ на първа страница. Земетресението е усетено в 2,25 ч в неделя. Епицентърът му бил на 5 км. североизточно от Тополовград. Според сеизмолозите повод за притеснение няма.

„Нено Александров реди платна в библиотеката“ – заглавие от първа страница на вестника. Експозицията на димитровградчанина може да бъде видяна в градската библиотека „Пеньо Пенев“, като част от започналите в петък празници на града.

„ДДС за нова кола в ЕС се плаща в България“
, съобщава дописка от втора страница. „Решават за лагера в Обзор на 2 септември“, „Младежи на семинар в Одрин“, четем още там.

„Диана Найденова разпуска на Кенана“, пише „Марица“ на развлекателната си страница. Талантливата журналистка от националното Дарик радио прекара уикенда в компанията на 6-годишната си дъщеря Боряна и семейството на треньора по тенис Митко Марашлиев в Хасково, откъдето тръгна кариерата й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button