Преса

Преглед на печата – 3 септември

Image„След 30 г валяци работят на пътя Димитровград-Чирпан“, съобщава във водещо заглавие от първа страница „Хасковска Марица“ днес. Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев даде начало на чаканата три десетилетие рехабилитация на разбития път. Проектът е на обща стойност 14,6 млн.лв и се финансира от структурните фондове на ЕС и държания бюджет. Темата за ремонта е водеща и за другия регионален ежедневник „Новинар Юг“. Вестникът уточнява, че през 2008 г реконструкцията на пътя е била спряна от Европейската комисия. Започналата сега рехабилитация трябва да приключи до 7 месеца. По данни на Агенция Пътна инфраструктура по изключително натоварения път средно на денонощие минават по 573 коли и камиони, уточнява вестникът.

„Подпалиха автокъща до Димитровград“ – друга обща тема за двата ежедневника. Автовоз, ново БМВ и мотокари са унищожени в пожара, пише Марица. Вестникът цитира собственика на автокъщата Станимир Иванов, според когото става дума за умишлен палеж, най-вероятно дело на длъжници. Не съм получавал заплахи, но не вярвам пожарът да е от късо съединение, допълва Иванов, този път пред Новинар. Палеж е и водещата версия на полицията.

„Кога военното министерство ще ни отърве от ненужните си имоти?, въпросът задава „Хасковска Марица“ от аналитичната си четвърта страница. Вестникът припомня сагата с искането на общината за придобиване на собственост върху трита имота на бившия КЕЧ. Новият момент е, че на вчерашното заседание на Министерски съвет, въпросът с терените в Хасково не е бил разгледан. За сметка на това други две общини получиха армейски имоти с отпаднала необходимост. Рекордьор е Ямбол, където кметството придобива терени от 720 дка.

Темата присъства и на страниците на Новинар под заглавие „МС отсвири Хасково за КЕЧ-а“. Вестникът цитира кмета на Хасково Георги Иванов. „Имахме готови купувачи, с продажбата щяхме да погасим част от дълговете си“, казва той.

„Прокуратурата оглежда вила Шарапаните“ – водещо заглавие от криминалната страница на Новинар. Окръжна прокуратура е разпоредила икономическа полиция да провери чия собственост е вила „Шарапаните“, пише вестника, продължавайки собствено разследване.

„Разграбиха новата книга на Ивайло Балабанов“ – темата е водеща за забавната страница на Новинар. Книгата на талантливия поет, озаглавена „Небесен гурбетчия“ свършила за броени минути във вечерта на представяне й в Свиленград.

„Вземат БГ историци за иманяри в Турция“ , пише на последната си страница Марица. Става дума за двама млади учени, изследвали останки от българщината в Мала Азия. Снимки от първата им експедиция бяха показани вчера в Регионалния исторически музей на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button