Преса

Преглед на печата – 2 ноември

Преса„Ивайловград пред екокатастрофа“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Общината принудена да ползва нерегламентирано сметище заради провален проект за депо в Кърджали.

„Пияна рускиня пробва обир с кухненски нож“, е другото чело от първа страница. С маска и гумени ръкавици почерпената дама искала да свие оборота на квартален магазин.

„Новата шефка на ДНСК праща багерите към Ставри Димитрово“, също дописка от първа страница. Милка Гечева се закани в най-кратки срокове да задвижи процедурите и да прати багерите към язовир „Ивайловград“.

„Четат книга на 1260 години“, информация също от Ивайловград. За Деня на народните будители ивайловградчани се срещнаха с преводачката Цвета Ленкова, превела от арабски 1260-годишната книга „Калила и Димна“ на Абдуллах бну ал Мукаффа.

„Бракониер се пробва за авджия, стресна се от изпита“, дописка с адрес Димитровград. Още двама от общо 84 кандидат-ловджии в Димитровград учиха 6 месеца, но не стигнаха до препитването.

„КАТ спира за светлини, хваща шофьор без книжка“
, пише още „Марица“ на втора страница. Това е станало при вчерашния старт на ежегодната акция „Светлина“.

„Последният кравешки труп – преди 10 години“
, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Стопани продават бъкано с медикаменти мляко, което е опасно за хората, предупреждава ветеринарят д-р Калоян Лучански.

„Хасковското зърно в Гърция, внасяме унгарско“, също информация от челната страница на вестника. Изкупната цена на зърното през тази година доведе до големи въртележки.

„Изпратиха Кръста Господен с молебен и водосвет“, дописката е с адрес Димитровград. Те бяха отслужени от местни и хасковски свещеници в храма „Свети Димитър“, където десетки миряни изпратиха частицата от Кръста Господен вчера.

„Областният Данев дебне незаконните от лодка“, заглавието е водещо за втора страница. Проверяващите бреговете на язовир „Ивайловград“ правят фотоси от водата.

„Президентът отличи школо на повече от век“
, четем още на новинарските страници. С почетния президентски знак бе удостоено в Деня на народните будители димитровградското основно училище „Пенчо Славейков“.

И накрая едно спортно заглавие в броя: „Петица дели „южняците“ от зимуване под върха“. „Свиленград“ вече четвърти в класирането на Югоизточната „В“ група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
абдала ибн будала
абдала ибн будала
02.11.2010 15:07 15:07

милка гечева се заканила -хайдесега пак изцепки -тая не се е качила още на магарето и люшка краката,Нашлусехме се и се нагледахме 20 г на такива милковци и милки,От този храст заек няма да изкочи, Областният пък дебнел бракониерите от лодка ,Абе гюлюм дръжте се на ниво и сериозно бе стига с тия шутовски изпълнения,

Back to top button