Преса

Преглед на печата – 18 ноември

Преса„ГЕРБ връзва ръцете на кмета“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Предложение за разформироване на досегашните комисии в общински съвет Хасково и сформирането на изцяло нови ще бъде гледано на следващата сесия, твърди изданието. Идеята е на съветниците от групата на ГЕРБ. Надявам се колегите да ни подкрепят, така ще е по-демократично, казва пред вестника председателят им Антон Иванов.  Ще бъде гласувано и създаването на постоянна комисия по конфликт на интереси.

„Румен Данев запечата бензиностанцията на Фуат Гювен“, съобщава Марица в анонс над главата. Обектът се намира на Граничен пункт Капитан Андреево и според вестника  две години е работил въпреки забраната за търговска дейност на граничните пунктове.

„Свиленград осъден заради Билла“ – водещо заглавие от втора страница на изданието. С решение на Районен съд в града общината трябва да плати 24 000 лв на фирма, заради спорен имот, върху който е построен хипермаркета. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Хасково.

„ВЕЦ за 17 млн лв. вдигат в Симеоновград“
, съобщава Марица от първа страница. Инвеститорът е от Италия. Строежът ще продължи три години и за него ще бъдат наети около 100 души.

Интервю с олимпийския вицешампион по борба  от Сеул 1988 г  Живко Вангелов
публикува вестникът на страница 5. Роденият в Нова Загора борец е възпитаник на хасковското спортно училище, което преди дни празнува 40-годишен юбилей.

Темата за вчерашния инцидент в още неработещата пречиствателна станция край Хасково, при който пострадаха двама души е водеща за другия местен ежедневник „Новинар Юг“. Претоварване в системата е най-вероятната причина за запалването на елтаблото, довело до пожара, пише вестникът. Няма опасност за живота на ранените мъже.

„ДАНС спипа 11 600 литра контрабандна нафта“, съобщава изданието в анонс над главата. Нелегалната бензиностанция в Любимец, където е задържано горивото била маскирана като автосервиз. В нея обаче се продавал евтин червен гръцки дизел, уточнява вестникът.

„Байрамът опразни 2 училища в Хасково“
– водещо заглавие от втора страница. Заради многото мюсюлманчета във ваканция за празника са разписнати децата от НУ „Георги Раковски“ и ОУ „Никола Вапцаров“.

Интервю с олимпийската вицешампионка по баскетбол Ваня Дерменджиева
от Москва 1980 г публикува Новинар на вътрешните си страници. Хасковлийката е въпританичка на местното спортно училище и също като Живко Вангелов, интервюиран от „Хасковска Марица“, присъства на юбилея на школото преди дни.

„Бегония от Барселона цъфва в Езиковата“ – заглавие от последна страница на Новинар. Бегония Гийар от Барселона ще преподава испански в елитното хасковско училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button