Преса

Преглед на печата – 23 ноември

Преса„Хасковската власт не дава Вожда на Димитровград“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Статуята на Георги Димитров търкулната в полянка до разсадника.

„И тютюнопроизводителите стягат протести“, също дописка от първа страница.  Причината са притесненията им, че в бюджета за догодина не са предвидени обещаните 143 млн. лв., които са предназначени за развитие на алтернативно земеделие на мястото на несубсидираното тютюнопроизводство.

„Търсят семейства за 96 сирачета“, четем още на челната страница на вестника. От началото на годината в регистъра за осиновяване са записани 81 деца, лишени от родителски грижи, отглеждани в трите социални дома в Хасково.

„Кризата удари и битака“, водещо заглавие от втора страница. Издирват търговци за наеми от 6 месеца, забягнали в чужбина да търсят нова прехрана.

„Отделят част от язовир „Ивайловград“ за аквакултури“, четем още на втора страница. Това е малка част от язовира, по никакъв начин няма да попречи на любители-рибари, цитира изданието шефът на местната Агенция по рибарство и аквакултури д-р Милчо Милчев.

„Свиленград влезе във Фейсбук“, съобщава изданието. Тамошната общинска администрация вече има профил в социалната мрежа.

„Бъркотия с имунизацията на набор 2010“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Няма ваксина за 500 бебета, чакат я в края на седмицата.

„Пътните превозвачи изрядни, товарните карат без договори“
, друга информация от водещата страница. При проверки служителите на Държавната автомобилна администрация са следили дали шофьорите на автобусите спазват всички условия за превоз на пътници.

На втора страница вестникът цитира млекопроизводители от село Конуш, които казват: „Нямаме мляко за „Български кашкавал“. Нашите животновъди не могат да издоят мляко с 3,2 процента белтък, лошо хранят – смятат производителите.

„8 бона заделя Хасково за защитеното жилище“
, четем още в броя. Предложението е определено да се гласува на предстоящото заседание на местния парламент.

„Чакълират 5 улици в село Крепост“, съобщава още „Новинар“
. Средствата за ремонта са отпуснати от община Димитровград.

И още една дописка с адрес Димитровград: „Довършват храма в Длъгнево с 5 бона общински средства“. Парите са необходими за закупуване на осветителни тела, монтиране на част от оградата и изографисване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button