Преса

Преглед на печата – 26 ноември

Преса„Санкционираха Георги Иванов заради заплата на селски кмет“ – с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Санкцията е наложила Инспекцията по труда след жалба на кмета на Книжовник Наско Колешев. Той твърди, че не бил уведомен надлежно по Кодекса на труда за преминаването на 4-дневна работна седмица на всички служители на община Хасково и селските кметове. По думите му, цитирани от вестника Колешев продължил да работи по 5 дни седмично, но въпреки това заплата му била орязана.

„Дават  на ДАНС сметището в Ябълково“ – анонс на главата на изданието. Инициативен комитет от жители на селото настоява комплексното разрешително за сметището да бъде отменено, тъй като според хора то е издадено на базата на документи с невярно съдържание. От комитета твърдят още, че в изграждането на депото има конфликт на интереси. Проектът за сметището е замразен поради липса на средства, пък заявява на вчерашната общинска сесия кметът Стефан Димитров, цитиран от Марица.

 „И прокуратурата вдигна ръце от Ставри Димитрово“ – заглавие от втора страница на вестника. Темата е прекратената от Окръжна прокуратура проверка на незаконно строителство по бреговете на язовир Ивайловград.

„Сложат ли паметниците в парк „Марица“, все едно се връща старата власт“
– това казва в интервю за вестника Захари Камбуров. Името му нашумя през 90-те години на миналия век, когато собственоръчно опита да премахне петолъчката от сградата на съда в Димитровград. За тази си постъпка той бе арестуван и лежа в ареста 3 денонощия за дребно хулиганство, припомня Марица. Сега Камбуров се заканва да сезира съда, тъй като по думите му Алеята на монументалното изкуство, която искат да правят в Димитровград е незаконна.

 „25 000 души без здравни права“ – съобщава другото регионално издание „Новинар Юг “ от първа страница. Това е броят на жителите на областта, които от началото на годината са загубили право на безплатна медицинска помощ. Цели набори отпадат от системата, заради неплатени осигуровки, твърди пред вестника шефът на общопрактикуващите лекари в региона д-р Николай Николов.

 „Шефът на наркодепото в Хасково-косовар“ – водещо заглавие от криминалната страница на Новинар. Косовар е начело на групата от разбитото миналия ден наркодепо, съобщават източници на вестника. 42-годишният мъж бил арестуван в Пловдив, смята се че той е организатор на канала за дрога към Европа.

 „Лекуват тежки инфаркти в Свиленград“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. От първи декември в болницата на граничния град отваря врати отделение за анестезия и интензивно лечение. Там ще работят шестима лекари, повечето от които познати досега от хасковската болница.

 „Холивуд се е изчерпа, време е да го обновим“
– това казва пред вестника писателят Алек Попов, автор на романа „Мисия Лондон“. Интервюто с него е на страница шеста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button