Преса

Преглед на печата – 3 декември

Преса„Новодомци без топло през зимата“ – с това заглавие с адрес Димитровград открива броя си днес „Новинар Юг“. Собственици на жилища в новопостроени кооперации могат да останат без ток през зимата, заради съдебни дела между общината и ЕВН. Според решение на Върховен административен съд компанията дължи на общината 9 200 лева за правото нейни електропроводи да преминават през имоти публична общинска собственост. Парите обаче още не са платени, а инвеститорът се кани на даде на съд  електроразпределителната компания.

„Лихварски клан замесен в трафика на хора“ – анонс над главата на вестника, отново с адрес Димитровград.  Местен лихварски клан е замесен в разбития преди дни канал за трафик на хора, твърди вестникът. Както съобщиха от полицията в димитровградски апартамент бяха задържани четирима араби без документи за самоличност. Собственик на апартамента, според Новинар е мъж с прякор Джамбаза, който бил свързан с лихвари от квартал Марийно.

„Първо строим магистралите, после ремонтираме пътищата“ – този цитат от министър Росен Плевнелиев е изваден за заглавие на водещия материал на страница втора. Изказването му означава, че най-проблемните пътища в областта като тези от Симеоновград до Гълъбово и от Тополовград до Светлина ще продължат да чакат средства за ремонти, отбелязва вестникът.

„Стамболово прибира бялата кърпа“ – водещо заглавие от спортната страница на Новинар. Ръководството на отбора от трета дивизия е твърдо решено тимът да дойграе сезона. За да спасят футбола в Стамболово разчитат на депутата Гюнер Сербест. Един от вариантите е отборът да продължи да играе само с юноши през пролетния полусезон.

„Испанка се спаси от кризата в  Хасково“ – под това заглавие на страница седма вестникът публикува очерк за 33-годишната Бегония Гайар от Барселона, която от няколко дни преподава испански в хасковската езикова гимназия.

„Служебна победа за Ситипът за осветлението“ – с този анонс открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. За пореден път хасковската фирма е на път да спечели обществената поръчка за осветлението на Хасково, чиято минимална стойност този път е около 375 хиляди лева, пише Марица и допълва, че другият кандидат – столичният консорциум „Улично осветление“ е бил дисквалифициран. От общината на този етап не разкриват причините за това.

„Небивал спад при продажбите на дистрибуторите“
– водещо заглавие от първа страница на вестника. Заради кризата търговците на козметика и храни не поддържат складови наличности, а зареждат колкото се търси, отбелязва изданието.

„Абсолютен температурен рекорд! 25 градуса в Хасково“, „Нови 37 пипнаха хепатит през ноември“, „Наградиха деца участвали в електронната Коледа“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button