Преса

Преглед на печата – 13 декември

Преса„Хаос с дежурните джипита“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. От първи януари при възникнал вечерта или в почивни дни здравословен проблем пациентите сами ще трябва да преценят дали той е спешен и е в компетенциите на Бърза помощ или е неотложен и трябва да се търси дежурен личен лекар. Медиците се опасяват, че в големите практики като първа, втора и трета поликлиника на дежурния лекар ще се наложи да се грижи за по 50 000 души, което е непосилно. А докато чакат пациентите проблемът им от неотложен може да стане спешен. Освен, че не са наясно как ще става достъпът до дежурните кабинети, лекарите не знаят и как ще им се плаща за работата там, твърди пред вестника д-р Николай Николов, шеф на общопрактикуващите лекари в Хасково.

„Броиш 1 милион лева за инсталация, пиеш вода без арсен“ – анонс над главата на вестника. Между 40 хиляди и 1 милион лева струва инсталация за пречистване на опасния металоид арсен, открит във водата на три селища. Пари засега няма. Надеждата е те да дойдат от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Специалистите се надяват и арсенът във водата да е краткотрайно явление и днес или утре да падне забраната за ползване на водата за питейни нужди.

„Секса и града – млад рецидивист иска в затвора“
– под това заглавие Новинар разказва криминалната история на 24-годишния Станислав Ганчев, по прякор Секса, който въпреки крехката си възраст вече има 7 присъди, 2 от които ефективни и доброволно иска да се върне зад решетките.

„Ставри Димитрово на сухо и тъмно“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Токът и водата в скандалното митничарско селище са спрени до изясняване на статута на постройките. Това е първата крачка по задействане на процедурата по събаряне на незаконните сгради, твърди вестникът. Реално това ще стане едва след произнасяне на съда.

„Влакът за Турция преминава през гръцко“ – водещо заглавие на втора страница на изданието. Промяната, която остава в сила за цялата 2011 г е заради модернизация на трасето, която ще се прави с инвестиции от Китай.

„4 883 фирми влизат в данъчен Биг брадър“
– пише Марица на първа страница. Всички те най-късно до края на септември 2011 г трябва да свържат касовите си апарати с информационната система на приходната агенция.

Актуалната през последните дни тема с открития арсен във водата на три селища в региона е намерила място на страница 4 на изданието.

„Астрономи дебнат метеорити“, „До 30 лева за естествена елха“, “ 1 560 лв събра благотворителна изложба на УНИЦЕФ“
–  още заглавия от новинарските страници на  „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button