Преса

Преглед на печата – 16 декември

Преса„680 постройки в Хасково чакат узаконяване“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. РДНСК пуска булдозерите срещу бетонен киноекран, навеси и тераси.

„Полиция варди от роми изгорял тир с матраци“, е заглавието, придружено със снимка. Возилото пламна като факла вчера сутринта край бившия рудник „Миньор“.

„Още един лекар напуска интензивното отделение на областната болница“, също дописка от първа страница. До края на месеца д-р Дияна Тончева се мести в друго лечебно заведение.

И още едно заглавие на здравна тема: „Две трети от пациентите в Спешно не са спешни“. Изявлението е на началника на отделението д-р Димитър Кючуков. А сестрите обясняват, че хората идват в отделението с най-обикновени оплаквания като кашлица и зачервено гърло.

„От понеделник – 10 бона глоба за ресторант с пушачи“, четем още в броя. 19 декември е крайният срок, в който в заведенията и обществените сгради трябва да има места за пушене.

„Кандидат-концесионери напират за 22 язовира“, е дописката с адрес Димитровград. От местната администрация си обясняват засиления интерес с изгодните условия на концесията и възможността фирмите да кандидатстват по европейски програми за развитие на рибовъдството.

„Бележниците в небитието, оценките в интернет“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. 7 школа с електронни дневници, родители следят всеки ден за бележки и отсъствия.

„Новите комисии се опънаха на кмета за скандални сделки“, е другото чело от първа страница. Изхвърлят от дневния ред на ОбС продажбата на паркинга пред „21 век“ и замяната на дълг срещу имоти, е допълнението към заглавието.

„Пъдят козите от горите в Маджарово“, съобщава изданието. Днес тамошният общински съвет ще решава казус, касаещ традиционния поминък на местното население – отглеждането на кози. Една от точките в дневния ред е за ползването на паша в землището на общинския център.

„Гараж с крушка трупа 185 лв. за майски ток“, заглавието е водещо за трета страница. Хасковлийка жертва на кражба на електроенергия, прекъсват й захранването месеци след като спира да плаща.

„От 2.40 лв. на пазара свинското стига 9 лв. в магазина“, пише още „Марица“. Репортерска проверка на вестника е показала, че килограм телешко струва около 10 лв.

„Четирима наши сред дипломатите агенти“, „Зазимяват фонтаните в Свиленград“, „Григор Димитров номиниран за „Спортист на годината“ – всичко това четете в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button