Преса

Преглед на печата – 17 декември

Преса„Бял хаос“ – така „Новинар Юг“ обобщава ситуацията в региона след денонощие сноговалеж. Вестникът публикува историята на 76-годишната хасковлийка Цветанка Тодорова – една от първите жертви на непочистените улици на областния град. Таксиметрови шофьори отказали на бабата със счупен крак да я отведат до дома й на непроходимата заради снега улица „Охрид“. Лекари приютили жената в една от свободните стаи в ортопедично отделение.

„20 сантиметра сняг отряза селата“ – продължава Новинар от четвърта страница. Пари за снегопочистване по селата няма. От години не е било толкова зле, оплакват се жители на село Тракиец, което е само на 14 км. от Хасково, но вчера се оказа откъснато от света. В Хасково ситуацията не бе много по-добра.

„Стадионът на Ямача – държавен“ 
– заглавие с въпросителен от първа страница на вестника. Юристите на спортното министерство открили неясноти в процедурите около прехвърляне на собствеността на спортното съоръжение. Това твърди пред Новинар областният управител Румен Данев. Общината има документ за собственост от 2007 г, според хората на Свилен Нейков обаче няма данни стадионът да е отписан от актовите книги за държавна собственост. Нека документите докажат, че е държавна собственост, тогава ще разискваме въпроса, е лаконичният коментар на кмета Георги Иванов.

„Връщат казармите на Харманли“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. 320 дка военни имоти стават собственост на общината с решение на Министерски съвет.

„Мъж се помля с роувър, спасиха го“ – водещо заглавие от трета страница посветено на тежката катастрофа от вчера сутринта по пътя между селата Добрич и Горски извор.

„В селата търсят спонсори срещу снега“ – с това заглавие открива броя си днес  другото регионално издание „Хасковска Марица“. Общината няма средства за снегопочистване по селата. Затова кметовете по места търсят помощ от заможни съселяни, които да помогнат с техника, главно трактори с гребла в битката със снега.

„Меричлери още половин година с водоноски“ – друго водещо заглавие от Марица. 15-километров водопровод от Черноконево е единственият шанс за чиста вода в малкото градче, прогнозира областният управител на Хасково Румен Данев.

„4-5 лева за ледената пързалка“, „Сочат Мезек за родон място на Спартак в туристическо списание“, „Намалят броя на децата в „Асен Златаров“
– още теми от новинарските страници на вестника.

Четиво за рибари и реклама на аналитичните страници на Марица днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button