Преса

Преглед на печата – 23 декември

Преса„Харманли връща 20 000 тона софийски боклук“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Решението е взето преди два дни на общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъци. Представителите на всички 7 общини от региона са гласували  за прекратяване на договора със Столична община за приемане на 50 000 тона софийски отпадъци на депото край Харманли. Мотивът за решението е, че се запазва капацитета на депото за ползване от самите общини.

„Димитровградчанин стана полицай на годината“ – съобщава още вестникът в анонс над главата. Деян Делчев бе награден от вътрешния министър Цветан Цветанов, за това че спасил живота на свой тежко ранен колега. Новинар разказва цялата драматична случка, донесла наградата на димитровградчанина.

„Пречиствателната с акт, водата – нагоре“ – водещо заглавие от първа страница на изданието. Става дума за пречиствателната станция край Димитровград, която вече разполага с разрешително за ползване. Пускането й ще доведе до поскъпване на водата. Ако държавната комисия за енергийно и водно регулиране реши, димитровградчани ще плащат по 2,04 лева за кубик.

„Оцениха паната на Яранов за 900 хиляди лева“ – заглавие от втора страница на вестника. Оценката на монументалните пана, красящи жилищни сгради в Димитровград е дело на експертна комисия от Съюза на българските художници.

„Диа лови акули във Флорида“
– водещо заглавие от забавната страница на Новинар. Семейството на прочутата хасковска тенисистка ще посрещне празниците във Флорида, на гости на Джеф Ръсел, собственик на тенис академията, където Диа се подготвя за новия сезон. Сред подготвените от домакина развлечения е и ловът на акули.

Синдикати и работодатели дружно харчат пари по проекти
– с този анонс открива броя си „Хасковска Марица“. Докато членската маса на профсъюзите постоянно се топи, оттам предпочитат да влагат милиони, спечелени по проекти в ненужни проучвания е идеята на текста.

„Набутват Димитровград с още три кредита“ – Заемите на обща стойност 838 хиляди лева ще бъдат гласувани на днешната общинска сесия, съобщава Марица от първа страница. Ако бъдат гласувани и отпуснати парите ще отидат за подобряване на енергийната ефективност на три училища. С това, според вестника кредитите на Димитровград стават 15 на стойност 11 милиона лева.

„Имотният пазар в застой“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Най-лошата година изпращат хората в бранша, допълва изданието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button