Преса

Преглед на печата – 4 януари

Вестниците в Хасково„Столичните снегорини – в Хасково“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Софийско сдружение чисти поне 2/3 от областния град, не е ясно кой поема 106 км общинска пътна мрежа, е допълнението към заглавието.

„Само 10 пищова продадоха за ЧНГ“, също дописка от първа страница. Гърмяхме след 12 най-слабо от 3 години насам, допълва вестникът.

За една човешка драма пише „Новинар“ в днешния си брой: „Жена с рак без пари за лекарство на болното си дете“. Тричленното семейство на хасковлийката Гичка Йорданова оцелява с 205 лева месечно, единственият кухненски уред в дома й е котлонът.

„Звънят на родители: 1/3 от Механото не бе в час“, заглавието е челно за втора страница. В областта в първия учебен ден след ваканцията не се явиха 3500 от 23 800 ученици.

„Хепатит жлътна 3 школа, напълни три отделения“, четем още в броя. Заболели има в Спортното, Механото и Гимназията по лека промишленост.

„Годината на Заека почна с мъжки рожби в Димитровград“, „Първото свиленградчанче за 2011-а – момче“, „Листа на чакащи за безплатна манджа в стола на училище „Паисий Хилендарски“ в Хасково – всичко това четете в днешния брой на „Новинар Юг“.

„16 градуса в основно училище „Любен Каравелов“, намалят часовете“, четен в другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Студ отложи началото на учебните занятия в Любимец, регионът отсвири стачката.

„Сгащиха рода на горски с незаконна дървесина“, водеща информация с адрес Маджарово. Камиони на брата и бащата на Юсеин Ибрям заловени с 10 кубика иглолистен добив.

„Ветеринарите не слагат ваксини, нямат договори“, челна информация от втора страница. Абсурдната ситуация създава опасност от появата на туберкулоза, бруцелоза и други болести. От вчера държавни доктори поеха профилактиката на животните.

„Административният съд: ГЕРБ да напусне офиса си“, четем още на втора страница. Решението е взето на заседание на съда вчера.

„Чакат поскъпване на земята с 10-15 процента“, съобщава изданието. Прогнозата е на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи.

„Оставят в ареста трафикант на кокаин за 2,5 млн. лв.“, информация от трета страница. 23-годишният Николай Спасов, който бе заловен на ГКПП – Капитан Андреево с дрогата, остава в ареста. Решението е на Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button