Преса

Преглед на печата – 28 януари

Преса„МБАЛ Хасково напъва за байпас“ – с  това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Молба за откриване на център по инвазивна кардиология е внесло в Здравното министерство ръководството на областната болница. Ако такъв център бъде разкрит пациентите с тежки инфаркти няма да бъдат транспортирани до Ямбол или Пловдив за байпас. Това ще пести време и ще спасява животи, твърдят от лечебното заведение.

„Ябълковци спират с тела камионите към жп линията“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. 100 жители на селото се очаква да блокират днес пътя за Димитровград в знак на протест срещу хаотичното движение на камионите, които доставят строителни материали за изграждането на високоскоростната жп линия.

„Темида казва до месец ще Лежи ли Лавчев 7 години“ – анонс над главата на изданието. Това е времето, в което магистратите от Апелативен съд трябва да потвърдят, изменят или отхвърлят присъдата на колегите си от Хасково срещу бившият заместник генерален директор на НВМС.

„Стамболово пак не почна, търси 15 000 лева“ – още един анонс от първа страница. Футболният клуб няма средства за започване на зимна подготовка. „Юношите са осигурени с пари, гледаме да намерим и за мъжкия отбор“- това казва президентът на клуба Гюнер Сербест, който в момента е депутат от ДПС.

„Общински съвет помага на семейство на загинал в Гърция“
, „На всеки назначен петима съкратени“, „Производители искат по-високи цени на хляба“- още заглавия от Новинар.

„Симо провокира София с магически квадрати“ – заглавие на обширна публикация от страница 6. Хасковският художник Симеон Тодев показва първата си самостоятелна изложба в столицата, озаглавена Експериментът „Квадрат“.

„5-катна сграда щръкна върху „Престо“ – с този анонс открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Жалба срещу  строежа са подали жителите на съседния блок. Репортерите на вестника не са успели да научат, кой е собственикът на бъдещата сграда.

„Облагат приходите от етажна собственост“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Мобилните оператори, чиито антени са по покривите, ще внасят в държавната хазна 9% от наемите, които плащат, обяснява Марица.

„Кмет крие договори от съветник“. Стефан Димитров не показа договорите на общината с БКС Димитровград, твърди Марица във водещо заглавие от втора страница.

„Близо 7 000 жени на опашка за работа“
– заглавие на темата на броя в Марица. Всеки трети записан на трудовата борса в Хасково е трайно безработен. Липсват места за висшисти, търсят се хора без специалност – това сочат статистиките на Бюрото по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button