Преса

Преглед на печата – 1 февруари

Преса„Свиленградчанин с дрога за 5 милиона лева“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. 34-годишният търговец Михаил Михайлов използвал съпругата си и двете им деца като прикритие при опит да пренесе през граница близо 27 кг хероин. По случая е задържан и 33-годишният Илиян Мартинов от село Боян Ботево, пише вестникът.

„Грип уби 38-годишна санитарка“ – заглавие от първа страница на вестника. Жената от Свиленград карала болестта „на крак“, без да търси лекарска помощ, което се оказало фатално. Който си мисли, че от грип не се умира, жестоко се лъже, предупреждава управителят на свиленградската болница д-р Димитър Ермов, чиято служителка е била починалата жена.

„112 в нета бранят сома от ИАРА“
– съобщава Новинар от втора страница. Само за ден 112 електронни писма получил кмета на Сталево – Панчо Панушев Мърфи в подкрепа на съселянина си  Дойчо Господинов, обвинен  в бракониерство от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Случката доби популярност след като уловът на Господинов бе отнесен като подарък на премиера.

„8 милионна армия и полиция охраняват Хосни Мубарак“ – под това заглавие на страница шеста Новинар публикува интервю с Веселин Бешевлиев, специалист по електроника, който в събота се е прибрал от Египет. Визитата му там съвпадна с размириците в страната.

„Лицето на момчето от Крум не може да се възстанови“
– заглавие от съседната седма страница. Остават загадките около открития скелет на момче от преди 8 000 години край димитровградското село. В материала се цитира археологът професор Йордан Йорданов.

„Генджевисти дефилират по чаршията – полицаи пазят джамията“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Материалът представя позицията на привържениците на възстановения главен мюфтия  Недим Генджев в Хасково.

„Грипна ваканция в Харманли, Любимец и Ивайловград“ – още едно заглавие от първа страница. Затворени до петък ще са училищата в трите общини.

„Кмет се моли два пъти годишно за ремонт на мост“
– водещо заглавие от втора страница. Става дума за моста в село Динево, който въпреки окаяното си състояние още чака пари за основна реконструкция.

„Такса смет падна, ред е на глобите“
– тема на обширна публикация на страница 5 в Марица. В града с най-високите данъци няма обществени тоалетни и места за колите по кварталите. За сметка на това глобата за неправилно паркиране е рекордна – 50 лева. Това са тезите, които защитава материала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button